Helgrillet kylling - Rottiseri og god kryddermiks gir fantastisk resultat.

Jeg elsker å grille. Grillen min står ute hele året og det hender av og til at jeg griller på vinteren også, men når sola og våren kommer da blir det mye grilling.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk hel kylling
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 ts spiss cummin
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts cayennepepper
  • 1 ts knuste fennikelfrø
  • 2 ss paprika/røkt paprika
  • 2 ss brunt sukker
Ingredienser

Her skal jeg komme med noen gode tips om hvordan du skal helgrille kylling. Dette er veldig godt og enkelt. Du får mye bedre kvalitet når du kjøper hel kylling. Kjøp gjerne fersk kylling av god kvalitet. Når det gjelder grilling er det kontroll på temperatur som er det viktigste. Med denne metoden får du perfekte kylling hver gang. Jeg bruker i dag et rottiserie. Det er en ekstradel du kan kjøpe til grillen. Det er egentlig et stort grillspyd som snurrer rundt automatisk.

Steg 1

Start med å ta ut kyllingen. Jeg skyller den raskt under vasken og tørker av kyllingen med tørkepapir. Bland sammen kryddermiks og gni kyllingen godt inn med dette. Gi den en liten massasje og pass på at det er krydder i alle kriker og kroker. Fest kyllingen på grillspydet og bind sammen lår og vinger med litt mathyssing. Dette er smart så ikke vingen blir hengende ut og alt for mye grillet. Legg kyllingen i en form og dekk med plastfolie. La den stå ute med krydderet i 1 time. Da rekker krydderne å trekke litt inn og kyllingen blir romtemperert.

Helgrillet Kylling 2
Helgrillet Kylling 3

Steg 2

Fyr opp grillen med kull/brikketter og del kullet til hver sin side når de er klare. Kyllingen skal nemlig grilles på indirekte varme. Indirekte varme vil si ikke over kullet men ved siden av eller i mellom. Sett på rottiseriet og la det snurre rundt. Ta på lokket og styr varmen med lufttilgang på grillen. Målet mitt er at temperaturen inne i grillen skal ligge på en 160-180 grader. Det tar ca 1 time å helgrille en kylling. Sjekk med termostat eller stikk hull med en pinne. Kjøttkraften skal være klar og fin. Når kyllingen er klar er det viktig at den får hvile før servering. La kyllingen hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp. Skjær av lår, vinger og brystene. Del pent opp og legg på et fat. Resultatet er ekstremt saftig kylling med et sprøtt smaksrikt skinn. Kylling er både lett, billig og veldig god mat å grille.

Helgrillet Kylling 1

Steg 3

Her servert sammen med Choron saus og hjemmelagde pommes frites

Helgrillet Kylling 4