Spareribs - Oppskriften som fungerer på alle griller!

Jeg elsker spareribs med BBQ saus!

Ingredienser

store porsjoner

Spareribs.

 • 3 stk Spareribs rå
 • 5 dl eplejuice
 • 5 fedd hvitløk
 • 2 stk løk
 • 3 ss Grill Perfekt rub

BBQ saus

 • 3 dl ferskt brunt sukker
 • 1 dl ketchup
 • 1 dl soyasaus
 • 1 dl Worcester sauce
 • 2 dl Heinz chilisaus
 • 2 ts dijon sennep
 • 1 ts cummin malt
 • 2 dl Kraft (fra damping)
 • 2 ss smør
Ingredienser

Spareribsene er en av mine favoritter på grillen!!

Jeg har laget utrolig mye spareribs fordi jeg synes det er så godt. Målet er alltid å få saftig kjøtt med en litt sprø skorpe som dekkes av en nydelig BBQ saus. For å få til perfekt BBQ er det lag på lag med smaker som er nøkkelen for et perfekt resultat. Vi starter med å dampe ribsene. Dette gjør at kjøttet blir saftig og du får en utrolig god kraft å bruke i sausen. Så skal kjøttet krydres med rub (krydderblanding) og tilslutt pensles kjøttet med en herlig BBQ saus. Denne metoden fungerer like bra på en mindre grill og det spiller liten rolle om det er gass, kull eller pellets. Resultatet blir alltid perfekt!

Steg 1

For å forberede Spareribsene så skjærer jeg av "fliker" og trimmer kantene for et penest mulig utseende. VIKTIG!!! Husk å ta av hinnen/senen på baksiden av spreribsene. Dette gjør du lettest med å bruke en kniv for å løsne og rive av med litt tørkerull.

DSC 0727

Steg 2

Finn frem en stor form og hell litt nøytral olje i formen. Kutt opp løk og hvitløk og hell i formen sammen med eplejuice og hel pepper. Denne væsken gjør at spareribsene blir dampet og du får en nydelig kraft igjen etterpå.

DSC 0733

Steg 3

Gni litt olje på spareribsene også og legg i formen. Dette er for at de ikke skal henge seg fast i hverandre eller formen. Dekk til tett med alufolie og sett i en forvarmet ovn på 250 grader. Her skal de få stå å dampe i 45 minutter.

DSC 0738
DSC 0743

Steg 4

Når Spareribsene står i ovnen lager jeg BBQ sausen. Hell i alle ingredienser utenom kraften fra Ribsene og smør. Rør rundt og la småkoke. Når Spareribsene er ferdig dampet siler jeg kraften i pannen og heller i sausen. Kok ned til passe tykkelse. Det skal være en litt tykk og klissete saus. Når du er fornøyd med konsistensen på sausen skrur jeg av varmen og rører inn smøret tilslutt. Denne sausen er farlig god. Spar resten på en glass og du har BBQ saus til flere middager fremover.

DSC 0744
DSC 0750

Steg 5

Ta spareribsene ut av formen og legg på et brett (med alufolie). Sil av kraften og tilsett så mye kraft du trenger i sausen. Spar på resten av kraften til en annen middag.

DSC 0754

Steg 6

Når ribsene har fått kjølt seg litt ned smører jeg på et tynt lag med sennep rundt hele. Dette gir et lag av smak og fungerer utmerket som klister for krydderblandingen. Hemmeligheten bak den beste grillmaten - Dry Rub Strø et tynt lag krydder på baksiden av ribbene først og snu dem. Gjør det samme på oversiden og la de stå kaldt frem til grilling. (dekk gjerne til med litt plastfolie hvis de skal stå noen timer)

DSC 0772

Steg 7

Nå kommer den desidert koseligste delen av å lage Spareribs! Skru på grillen på høy varme. VI skal starte med å grille kjøttet på begge sider på høy varme for å få litt stekeskorpe og karamellisering.

DSC 0775

Steg 8

Skru ned varmen på så lavt du klarer på grillen og pensle på med BBQ saus. Sett på lokket og la Spareribsene stå i 15 minutter å kose seg på grillen med lav varme.

DSC 0779

Steg 9

Server rykende varme og husk ekstra BBQ saus og servietter for dette blir alltid litt klissete. Mange BBQ restauranter gir faktisk plasthansker når de serverer Spareribs, for spareribs er ment å spise med hendene og ikke kniv og gaffel. Nå kan du nyte noen fantastiske Spareribs. Lykke til.

DSC 0796