Sponset av Frøya Salmon

Grillet Laks med asparges og Beurre blanc - Perfekt sommermat!

Denne sausen er kanskje verdens beste saus til fisk!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk Frøya Midloin
  • 10 stk asparges
  • 1 ss bladpersille
  • 1 ss sitronzest
  • 1 ss nøytral olje
  • salt og pepper
  • 1 stk Beurre Blanc (se oppskrift under)

Beurre blanc med gressløk

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 200 gram smør i terninger
  • 2 dl finhakket gressløk
  • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

Start med å skjære laksen i porsjonsstørrelser. Smør inn med litt nøytral olje og krydre med salt og pepper.

DSC 1559

Steg 2

Smør litt olje på aspargesene til skal grille og ta med all maten ut til grillen.

DSC 1562

Steg 3

Beurre Blanc - Finhakk sjalottløk og stek myk i litt smør. Hell på hvitvin og reduser til væsken nesten er borte. Pisk inn kalde terninger med smør og hell i finkuttet gressløk. Smak til med salt og pepper.

DSC 1550
DSC 1581
DSC 1583

Steg 4

Legg laksen med kryddersiden ned på direkte varme i 2 minutter. Snu fisken og stek ferdig ca samme tid på andre siden. Asparges griller jeg til de begynner å få farge, men fortsatt er spenstige og gode.

DSC 1576
DSC 1575

Steg 5

For å anrette tallerkenen legger jeg litt beurre blanc på tallerkenen, legger på asparges og legger pent laksen på toppen. Avslutt med litt frisk bladpersille, sitronzest. Nå er du en fantastisk sommerrett.

DSC 1585