Sponset av Frøya Salmon
Grillet Laks med asparges og Beurre blanc - Perfekt sommermat!
Denne sausen er kanskje verdens beste saus til fisk!
Ingredienser
- 1 stk Frøya Midloin
- 10 stk asparges
- 1 ss bladpersille
- 1 ss sitronzest
- 1 ss nøytral olje
- salt og pepper
- 1 stk Beurre Blanc (se oppskrift under)
Beurre blanc med gressløk
- 2 stk sjalottløk
- 2 dl hvitvin
- 200 gram smør i terninger
- 2 dl finhakket gressløk
- salt og pepper
Steg 1
Start med å skjære laksen i porsjonsstørrelser. Smør inn med litt nøytral olje og krydre med salt og pepper.
Steg 2
Smør litt olje på aspargesene til skal grille og ta med all maten ut til grillen.
Steg 3
Beurre Blanc - Finhakk sjalottløk og stek myk i litt smør. Hell på hvitvin og reduser til væsken nesten er borte. Pisk inn kalde terninger med smør og hell i finkuttet gressløk. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Legg laksen med kryddersiden ned på direkte varme i 2 minutter. Snu fisken og stek ferdig ca samme tid på andre siden. Asparges griller jeg til de begynner å få farge, men fortsatt er spenstige og gode.
Steg 5
For å anrette tallerkenen legger jeg litt beurre blanc på tallerkenen, legger på asparges og legger pent laksen på toppen. Avslutt med litt frisk bladpersille, sitronzest. Nå er du en fantastisk sommerrett.