Asparges til perfeksjon - Sommerlig og herlig!

Perfekt som forrett eller til sommerbordet.

Ingredienser

porsjoner

Asparges

  • 8 stk hvite asparges
  • 8 stk grønne asparges
  • 5 dl vann
  • 1 ss smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 4 skiver spekeskinke
  • gressløk

Hollandaise

  • 2 stk eggeplommer
  • 150 gram smør
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 2 ts vann
  • 2 ts hvitvinseddik
  • salt
Ingredienser

Asparges er utrolig godt og når våren er godt i gang kommer de fantastiske hvite aspargesene. Jeg synes det er best å kombinerer begge i en rett siden de har ganske så forskjellig smak. Med litt herlig hollandaise rennende over og litt stekt spekeskinke har du en veldig god sommerlig rett. Her skal jeg vise deg hvordan du tilbereder aspargesen på best mulig måte for smak og konsistens.

Dsc 0922 4

Steg 1

De hvite aspargesene må skrelles før du koker de og de trenger mer koketid enn de grønne. Skrell fra rett under toppen og helt ned. Skjær av de 2-3 nederste cm av de hvite aspargesene.

Dsc 0923 4

Steg 2

De grønne trenger ikke skrelles og jeg brekker av den nederste delen da den kan være litt trælete.

Steg 3

Stek spekeskinke i litt olje i en stekepanne. Legg over på bakepapir så fettet renner av. Skjær opp i tynne strimler som du skal strø over retten tilslutt. Dette gir en herlig saltsmak og passer veldig godt til.

Dsc 0928

Steg 4

For å lage hollandaise legger du eggeplommene, vann, hvitvinseddik i en bolle. Smelt smøret og varm det opp. Pisk sammen eggeplommene over et vannbad til de tykner. Spe på med det varme smøret. Pass på at sausen ikke blir for varm da kan den sprekke. Smak til med sitronsaft og salt.

Dsc 0925

Steg 5

Hell vann, sukker, salt, sitronsaft og smør i en stor kjele og kok opp. Legg i de hvite aspargesene først. De hvite skal koke i 5-6 minutter. Når det er 1 minutt igjen av koketiden legger du i de grønne. Når alt er klart plukker du det pent opp og legger på fatet eller tallerkenen du skal servere det på.

Dsc 0929
Dsc 0931 3

Steg 6

Hell over hollandaise og strø over litt stekt spekeskinke. Avslutt med litt finhakket gressløk og server. En herlig sommerlig rett! Lykke til.

Dsc 0940