Deilig grillskorpe og saftig kjøtt med masse god smak!
Ingredienser
- 2 kg svinenakke
Krydderblanding
- 1 ss kvernet pepper
- 1 ss maldonsalt
- 2 ts cayennepepper
- 1 ss løkpulver
- 2 ts hvitløkpulver
- 1 ss spisscummin
- 1 ss malt koriander
- 1 ss oregano
Dette er virkelig snadder! Svinenakke har masse marmorering i kjøttet og blir derfor ekstremt saftig. Når du i tillegg marinerer kjøttet med masse gode smaker og griller det på et rotisseri blir det helt perfekt. Deilig grillskorpe og veldig saftig kjøtt. Det er alltid gøy å gjøre et enkelt og billig stykke kjøtt om til noe magisk godt på grillen.
Steg 1
Start med å dele svinenakken på langs i 2 deler. Skjær deretter opp kjøttet i skiver på ca 1 cm. Lag krydderblandingen og hell i oljen så det blir en marinade.
Steg 2
Bruk hendene og bland marinaden godt rundt på kjøttet. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet. Kjøttet må få marinerer i minst 2 timer, men det beste resultatet får du hvis du lar kjøttet marinerer til dagen etter.
Steg 3
Når kjøttet er ferdig marinert finner du frem et kraftig grillspyd. Ta på et og et stykke med svinenakke og prøv å få det jevnt over hele. Press godt sammen.
Steg 4
Når du har fått på alt kjøttet ruller jeg hele grillspydet stramt med plastfolie. Dette gjør at kjøttet blir mer samlet og får en jevnere overflate.
Steg 5
Nå er det klart til å grilles! Fest rotisseriet på grillen og grill på indirekte varme. Prøv å holde temperaturen på mellom 150-200 grader. Grill i et par timer. Når kjøttet begynner å bli klart skjærer du av det ytterste laget og griller videre. Jeg serverte kjøttet i hvetetortillas med coleslaw og hjemmelaget BBQ saus og jeg kan love at det var helt fantastisk!