Marinert Svinenakke - Det perfekte grillspyd!

Deilig grillskorpe og saftig kjøtt med masse god smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinenakke

Krydderblanding

  • 1 ss kvernet pepper
  • 1 ss maldonsalt
  • 2 ts cayennepepper
  • 1 ss løkpulver
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 1 ss spisscummin
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss oregano
Ingredienser

Dette er virkelig snadder! Svinenakke har masse marmorering i kjøttet og blir derfor ekstremt saftig. Når du i tillegg marinerer kjøttet med masse gode smaker og griller det på et rotisseri blir det helt perfekt. Deilig grillskorpe og veldig saftig kjøtt. Det er alltid gøy å gjøre et enkelt og billig stykke kjøtt om til noe magisk godt på grillen.

Dsc 0603 2

Steg 1

Start med å dele svinenakken på langs i 2 deler. Skjær deretter opp kjøttet i skiver på ca 1 cm. Lag krydderblandingen og hell i oljen så det blir en marinade.

Dsc 0608 2

Steg 2

Bruk hendene og bland marinaden godt rundt på kjøttet. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet. Kjøttet må få marinerer i minst 2 timer, men det beste resultatet får du hvis du lar kjøttet marinerer til dagen etter.

Dsc 0609 2

Steg 3

Når kjøttet er ferdig marinert finner du frem et kraftig grillspyd. Ta på et og et stykke med svinenakke og prøv å få det jevnt over hele. Press godt sammen.

Dsc 0616

Steg 4

Når du har fått på alt kjøttet ruller jeg hele grillspydet stramt med plastfolie. Dette gjør at kjøttet blir mer samlet og får en jevnere overflate.

Dsc 0620

Steg 5

Nå er det klart til å grilles! Fest rotisseriet på grillen og grill på indirekte varme. Prøv å holde temperaturen på mellom 150-200 grader. Grill i et par timer. Når kjøttet begynner å bli klart skjærer du av det ytterste laget og griller videre. Jeg serverte kjøttet i hvetetortillas med coleslaw og hjemmelaget BBQ saus og jeg kan love at det var helt fantastisk!

Dsc 0645