Grill Hollandaise - En himmelsk opplevelse.

Den er ikke sunn og det krever litt teknikk å få det til, men klarer du det har du en himmelsk opplevelse foran deg.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk eggeplommer
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss Siracha chilisaus
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 stk sitron
  • 200 gram brunet smør
  • 3 stk vårløk
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er som en bearnaise eller hollandaise, men den lages på brunet smør. Smaken av chili, sennep og eplesidereddik gjør dette til en unik saus. Dette er en virkelig MÅ PRØVES oppskrift.

Steg 1

Start med å smelte smøret i en kjele under omrøring. Du skal få et nøttebrunt smør uten at det brenner seg.

Dsc 0258

Steg 2

Legg eggeplommer, dijonsennep, eddik og chili i en bolle og pisk godt sammen.

Dsc 0262

Steg 3

La det brunede smøret kjøle seg litt ned og tilsett i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker skikkelig. Det som er litt vanskelig med denne sausen er at hvis smøret er for varmt eller kaldt vil sausen sprekke. Det krever noe teknikk, men ikke gi opp.

Steg 4

Finkutt vårløk og gjør ferdig sausen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Avslutt med å tilsette vårløken og server med en gang. Dette er en saus du må lage rett før servering.

Dsc 0263

Nå kan du nyte en virkelig god saus som passer ypperlig til grillmaten. Prøv sammen med en biff, hvit fisk eller på en biffsandwich. Lykke til