![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=4bc9e9c3bc21515ef2f28277642d76d8 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=b4b0f4f74f533cc450f978f90ec21567 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=813a1be642bc62100db73ae06e85077f 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4beb882ca8ec93d8895e6966bab6cac1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=a569664789f033dd5125a9bc2a2967de 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=358dbb556336ec2572fcf886e997d3df 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d0ce50a77df2a1bf6dd7498f127c4c9d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3765e7886fc4d3b40468539e49183b94 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5718617a8fa3ce7ed013a16e31afe084 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=3c1694214b51ec1ec500a87886e77318 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=aee72d857dbc979c416dd17973753b95 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a272c3814dd2cbed988bdbbf3a21b046 1800w)
Lemoncurde - Denne sitronkremen sender smaksløkene på fest!
Lemoncurde er en fantastisk kombinasjon av syrlig og søtt!
Ingredienser
- 3 stk eggeplommer
- 1 stk egg
- 120 gram sitronsaft (ca 4 sitroner)
- 120 gram sukker
- 2 stk sitronzest (kun det gule på skallet)
- 100 gram ekte smør
Lemoncurde eller sitronkrem som kanskje er det korrekte norske navnet smaker utrolig godt! Det er nesten farlig å ha et glass med dette stående i kjøleskapet. Den kan brukes i desserter, med kjeks eller kanskje aller best til frokost sammen med nystekte scones. Jeg har prøvd mye frem og tilbake for å finne den beste oppskriften på Lemoncurde og her deler jeg den med dere. Det beste er å bruke økologiske sitroner av god kvalitet.
Steg 1
Start med å måle opp alle ingrediensene utenom smør og tilsett i en stål eller glassbolle. For å lage denne sausen skal den varmes opp på et vannbad. Et vannbad vil si at du setter en bolle over en kjele med småkokende vann. Det er viktig at bollen ikke er i kontakt med vannet.
![Dsc 0055 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0055-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1a46e3fea503d97612be77afb833042c)
![Dsc 0060](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0060.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7c4b51db66257d7a75c0aae98af5eafd)
Steg 2
Rør jevnlig mens væsken i bollen varmes opp. Når den blir varm tykner den og blir en jevn og fin krem. Ta da bollen av varmen og pisk videre i et par minutter.
![Dsc 0062 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0062-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=08664079b421d5ae84fff89ec3a57613)
![Dsc 0064 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0064-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c3b459a0b0ba9816d12c8ebaa79b026e)
Steg 3
Pisk inn smør i kalde terninger og hell over på et syltetøyglass. La stå med lokket åpent til sitronkremen har kjølt seg ned før du lukker lokket og setter den i kjøleskapet.
![Dsc 0066 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0066-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=145f07d5bc0b81b11e76c2f0a33285c0)
![Dsc 0068](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0068.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc9fff5b05bbe13393ea758a724f143d)
Steg 4
Lemoncurde holder seg fint i kjøleskapet opp mot 2 uker hvis du klarer å vente så lenge. Lykke til.
![Dsc 0080 7](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0080-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f767edecebd0fb8c2e0bb2088d1842ae)