Lemoncurde - Denne sitronkremen sender smaksløkene på fest!

Lemoncurde er en fantastisk kombinasjon av syrlig og søtt!

Ingredienser

medium syltetøyglass
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 stk egg
  • 120 gram sitronsaft (ca 4 sitroner)
  • 120 gram sukker
  • 2 stk sitronzest (kun det gule på skallet)
  • 100 gram ekte smør
Ingredienser

Lemoncurde eller sitronkrem som kanskje er det korrekte norske navnet smaker utrolig godt! Det er nesten farlig å ha et glass med dette stående i kjøleskapet. Den kan brukes i desserter, med kjeks eller kanskje aller best til frokost sammen med nystekte scones. Jeg har prøvd mye frem og tilbake for å finne den beste oppskriften på Lemoncurde og her deler jeg den med dere. Det beste er å bruke økologiske sitroner av god kvalitet.

Steg 1

Start med å måle opp alle ingrediensene utenom smør og tilsett i en stål eller glassbolle. For å lage denne sausen skal den varmes opp på et vannbad. Et vannbad vil si at du setter en bolle over en kjele med småkokende vann. Det er viktig at bollen ikke er i kontakt med vannet.

Dsc 0055 2
Dsc 0060

Steg 2

Rør jevnlig mens væsken i bollen varmes opp. Når den blir varm tykner den og blir en jevn og fin krem. Ta da bollen av varmen og pisk videre i et par minutter.

Dsc 0062 4
Dsc 0064 4

Steg 3

Pisk inn smør i kalde terninger og hell over på et syltetøyglass. La stå med lokket åpent til sitronkremen har kjølt seg ned før du lukker lokket og setter den i kjøleskapet.

Dsc 0066 2
Dsc 0068

Steg 4

Lemoncurde holder seg fint i kjøleskapet opp mot 2 uker hvis du klarer å vente så lenge. Lykke til.

Dsc 0080 7