Salt karamellsaus - Ren nytelse!

Kombinasjonen av det søte og salte er fantastisk!

Ingredienser

lite syltetøyglass
  • 100 gram sukker
  • 3 ss vann
  • 3 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • 1 klype maldonsalt
Ingredienser

Dette er ren nytelse og passer ypperlig på iskrem, kaker, desserter og pannekaker. Det er ganske enkelt å lage og premien er en utrolig god hjemmelaget karamellsaus. Det krever litt teknikk, men jeg skal forklare deg grundig så du får til dette.

Steg 1

Start med å helle sukker og vannet i en kjele. Bruk en tykkbunnet kjele og ikke teflon når du lager dette. Det gjør jobben lettere. Bland sammen og sett på varmen. Nå skal sukkeret få koke til væsken forsvinner ut og sukkeret begynner å bli gylden brunt. Det er viktig å ikke røre før sukkeret har blitt brunt da vil det krystalliseres.

Dsc 0636 2
Dsc 0637

Steg 2

Når sukkeret har kokt seg inn og fått en gylden fin farge er det klart for å tilsette smøret. Hvor mørkt du velger å la sukkeret bli avgjør hvor bitter karamellen blir. Jeg liker at den ikke er for mørk og stopper når sukkeret er lyse/gyldent brunt. Legg i smøret og rør godt rundt. Se på med den kalde fløten litt og litt. La karamellen koke i 1-5 minutter avhengig av hvor tykk du ønsker karamellen skal bli. Jeg lar den koke i ca 1 minutt for denne skal være saus til iskrem. Ta kjelen av varmen og tilsett maldonsaltet. Smak til så du får den akkurat passe salt for deg.

Dsc 0638
Dsc 0640
Dsc 0642 2

Steg 3

La kjøle seg ned og hell over på et syltetøyglass eller liknende. Oppbevares i romtemperatur frem til servering. Du kan også sette den i kjøleskapet, men da vil den bli veldig tykk og du må la den varme seg opp igjen før bruk. Lykke til.

Dsc 0651 2
Dsc 0653 3
Dsc 0666 2