Bringebærstøv - Intens god smak og lang holdbarhet.

En intens og god smak av Bringebær.

Ingredienser

krydderglass Bringebærstøv
  • 4 kurver ferske bringebær
Ingredienser

Denne oppskriften lærer deg metodene for å lage støv/pulver av ferske bær. Resultatet blir en utrolig god og intens smak av bær og lang holdbarhet. Passer perfekt som strø på desserter eller til kaker. Det tar litt tid, men jobben er liten og gleden er lang.

Steg 1

Start med å skylle bærene godt og la vannet renne av. Legg bærene i en bolle.

Dsc 0409 3

Steg 2

Kjør bærene i en blender eller med en stavmikser og press igjennom en sil over på et bakebrett med bakepapir. Dette for å fjerne steinene fra bærene og lage en masse som er lettere å tørke.

Dsc 0411 2
Dsc 0416 2

Steg 3

Fordel jevnt ut over brettet og sett i ovnen på tørkefunksjon 80 grader i ovnen. Hvis du ikke har tørkefunskjon bruker du varmluft og setter døren til ovnen på gløtt under tørking.

Dsc 0417

Steg 4

Etter ca 10 timer er bærene helt dehydrert/tørket. Dette kjenner du ved at de nå er helt sprø og knekker lett. Legg de tørkede bærene i en blender og kjør til støv. Sikt en gang til over på et bakepapir. og hell over på et passende glass. Dette pulveret har en lang holdbarhet og gir en intens smak av bringebær.

Dsc 0450 4
Dsc 0454 3

Steg 5

Hell støvet over på et passende glass. Dette pulveret har en lang holdbarhet og gir en intens smak av bringebær. Jeg har også laget en video for å vise hvordan du gjør dette. Lykke til.

Dsc 0465 2