Lag ditt eget urtesalt - Gressløksalt

Et dryss på maten eller gi bort som flotte gaver! Ta vare på urtene med å lage hjemmelaget urtesalt.

Ingredienser

stort glass
  • 1 stor bunt fersk gressløk
  • 2 dl maldonsalt
Ingredienser

Hjemme hos oss har jeg et bedd hvor jeg har forskjellige urter og gressløk. Jeg er veldig glad i smaken av gressløk og for å slippe å kaste noe av det er det smart å lage gressløksalt. Å tørke urter i ovnen hjemme er gøy og resultatet blir velsmakende salt med veldig lang holdbarhet. Prøv deg frem med forskjellige urter og lag ditt favorittsalt.

Steg 1

Start med å skylle gressløken under vann og la renne av seg.

Dsc 0920

Steg 2

Grovkutt gressløken og legg i en blender sammen med 2 dl maldonsalt. Kjør i blenderen i noen minutter til du får en jevn og glatt masse.

Dsc 0922

Steg 3

Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Fordel røren jevnt over på bakepapiret.

Dsc 0923
Dsc 0926

Steg 4

Jeg bruker tørkefunksjonen i ovnen noe som gjør jobben veldig lett. Da tørker den på 55 grader varmluft og viftene i ovnen gjør jobben for å få ut fuktigheten som kommer. Har du ikke tørkefunsjon setter du ovnen på 60 grader varmluft og åpner døren 1 gang pr time for å få ut fuktigheten.

Dsc 0914

Steg 5

Du skal tørke massen til den er knusk tørr. Tiden varierer noe på mengde og ovn, men det tar ca 8 timer er min erfaring. Jeg skrudde av ovnen etter 8 timer og lot brettet stå i ovnen over natten. Det gjør ikke noe om det blir stående litt lenger. Det viktigste er at all fuktigheten kommer ut.

Dsc 0931

Steg 6

Knus opp massen og legg tilbake i blenderen. Kjør kort til det nå er tilbake til finpulverisert salt med fantastisk smak. Oppbevar i lufttette glass. Kjøp noen fine glass og du kan gi bort flotte hjemmelagde personlige gaver som gleder til dine venner. Det er lov å prøve forskjellige urter og blandinger for å finne din egen favoritt.

Dsc 0944