Hjemmelagde hvetetortillas - Så mye bedre enn det du får kjøpt!

Å lage hvetetortillas selv er enkelt og belønningen stor.

Ingredienser

store hvetetortilla
  • 360 gram hvetemel
  • 1 ts salt
  • 20 gram melkepulver
  • 40 gram nøytral olje
  • 240 gram lunkent vann
Ingredienser

Hjemme hos oss har det blitt veldig populært med hvetetortillas med forskjellig fyll. Det er enkelt, veldig godt og utrolig populært i matpakken hvis det blir noen rester. Jeg har prøvd litt forskjellige oppskrifter for å finne den optimale oppskriften. Her er min oppskrift på hvetetortillas.

Steg 1

Start med å veie opp alle de tørre ingrediensene i en bolle. Grunnen til at jeg bruker gram her på alle ingredisenser er for å få det mer nøyaktig. Det er smart når du skal bake eller lage deiger.

Dsc 0390

Steg 2

Tilsett de tørre varene i kjøkkenmaskinen med ertekroken på. Bland litt sammen før du tilsetter vann og olje. La maskinen gå på medium hastighet i ca 10 minutter. Da skal du ha en veldig smidig og myk deig.

Dsc 0391

Steg 3

Legg deigen i en bolle og dekk med plast. La stå i romtemperatur i ca 30 minutter.

Dsc 0393

Steg 4

Del opp deigen i 8 like store biter og rull til fine boller. Ha litt mel på kjøkkenbenken.

Dsc 0412

Steg 5

Sett på en stor stekepanne på høy varme. Jeg bruker 7 på en skala fra 1-9. Ikke tilsett noe fett i pannen for disse skal stekes i tørr panne. Kjevle bollene ut til tynne store sirkler som passer i bunnen av stekepanna. Rist av litt mel og legg i stekepanna.

Dsc 0425

Steg 6

Stek i 2-3 minutter på hver side og legg i en kjele med lokk eller i et kjøkkenhåndkle. De kan varmes opp igjen før servering hvis du ønsker å gjøre hvetetortillaene i stand tidligere.

Fyll med taco, kebab, salat eller hva enn du måtte ønske og nyt. Dette smaker så mye bedre enn de du for kjøpt i butikken. Lykke til

Dsc 0428
Dsc 0442