Hverdagskebab med kylling - rask, sunn og populær middag.

Jeg har fått en ungdom i huset og da er det litt stas med kyllingkebab servert i hvetetortillas.

Ingredienser

porsjoner

Kyllingkebab

  • 4 stk kyllingbryst
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt

Kebabdressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ts siracha chili saus
  • 1 stk gulrot
  • 1 klump revet ingefær
  • 0,5 stk lime (kun saften)
  • 3 ts garam masala
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er en rask hverdagsvariant, men som var veldig populær her hjemme. Det er egentlig krydderne som gjør forskjellen og en enkel "kebabdressing". I tillegg til kylling setter jeg frem et fat med forskjellige grønnsaker som paprika, løk, salat, agurk, koriander, mais eller hva du måtte ønske. En rask, sunn og god middag.

Dsc 0408

Steg 1

Start med å skjære opp kyllingbrystene i tynne strimler. Finn frem en langpanne og legg i et bakepapir. Ta på litt nøytral olje og fordel kyllingen jevnt utover hele pannen. Strø på garam masala, chili, salt og hvitløkpulver. Bland sammen med hendene og fordel utover igjen.

Dsc 0404

Steg 2

Sett grillen i ovnen på maks og sett inn brettet nesten øverst i ovnen. La kyllingen grille til den har fått en gylden og fin farge og er gjennomstekt. Siden kyllingen er i så tynne skiver tar ikke dette så lang tid. Når kyllingen er ferdig grillet heller jeg den over i en bolle frem til servering.

Dsc 0419

Steg 3

Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper og sett i kjøleskapet frem til servering.

Dsc 0396

Steg 4

Kjøp ferdige hvetetortilla eller lag selv som selvfølgelig blir mye bedre. Legg på en tallerken og fyll på med litt av alt og topp med dressingen.

Dsc 0429

Steg 5

Brett inn bunnen, rull sammen, ta gjerne litt papir rundt og server. En deilig og sunn "hverdagskebab" som er blitt veldig populær her hjemme.

Dsc 0442