Hverdagskebab med kylling - rask, sunn og populær middag.
Jeg har fått en ungdom i huset og da er det litt stas med kyllingkebab servert i hvetetortillas.
Ingredienser
Kyllingkebab
- 4 stk kyllingbryst
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss garam masala
- 1 ts chilipulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
Kebabdressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 ts siracha chili saus
- 1 stk gulrot
- 1 klump revet ingefær
- 0,5 stk lime (kun saften)
- 3 ts garam masala
- salt og pepper
Dette er en rask hverdagsvariant, men som var veldig populær her hjemme. Det er egentlig krydderne som gjør forskjellen og en enkel "kebabdressing". I tillegg til kylling setter jeg frem et fat med forskjellige grønnsaker som paprika, løk, salat, agurk, koriander, mais eller hva du måtte ønske. En rask, sunn og god middag.
Steg 1
Start med å skjære opp kyllingbrystene i tynne strimler. Finn frem en langpanne og legg i et bakepapir. Ta på litt nøytral olje og fordel kyllingen jevnt utover hele pannen. Strø på garam masala, chili, salt og hvitløkpulver. Bland sammen med hendene og fordel utover igjen.
Steg 2
Sett grillen i ovnen på maks og sett inn brettet nesten øverst i ovnen. La kyllingen grille til den har fått en gylden og fin farge og er gjennomstekt. Siden kyllingen er i så tynne skiver tar ikke dette så lang tid. Når kyllingen er ferdig grillet heller jeg den over i en bolle frem til servering.
Steg 3
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper og sett i kjøleskapet frem til servering.
Steg 4
Kjøp ferdige hvetetortilla eller lag selv som selvfølgelig blir mye bedre. Legg på en tallerken og fyll på med litt av alt og topp med dressingen.
Steg 5
Brett inn bunnen, rull sammen, ta gjerne litt papir rundt og server. En deilig og sunn "hverdagskebab" som er blitt veldig populær her hjemme.