Quesadilla - deilig Meksikansk middag på under 20 minuter.
Quesadilla er en meksikansk rett. Hvete tortilla fylt med ost og litt mer snacks. Denne retten er enkel å lage og elsket av både store og små.
Ingredienser
- 4 stk hvetetortilla
- kyllinglår eller kyllingbryst
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rødløk
- 1 stk paprika
- 2 ts spisskummin
- 2 ts røkt paprika
- 2 ts chili
- 2 stk lime
- salt og pepper
I dagens oppskrift har jeg laget Quesadilla på den måten jeg synes det smaker best. Fylt med gode oster og en deilig spicy "kyllingmiks", frisk koriander og paprika. Server med noen tortilla chips, guacamole , rømme, chilisaus og limebåter. Du kan lage hvetetorillane selv, men for å lage denne middagen på under 20 minutter kjøpte jeg ferdige lefser på butikken. Du finner mange typer i "taco" avdelingen på matbutikken.
Steg 1
Start med å lage kylling "miksen". Finn frem et stekepanne sett på ganske høy varme. Kutt opp kyllingen i fine strimler. Tilsett litt olje i pannen og når det er varmt tilsetter du kyllingen. Kutt opp løk og hvitløk og tilsett sammen med kyllingen. Stek noen minutter. Tilsett krydderne og rør godt rundt. Avslutt med å tilsette saften av 1 lime og smak til med salt og pepper. La ligge i pannen og godgjøre seg litt og legg i en bolle.
Steg 2
Det er viktig når man lager Quesadilla og gjøre i stand alt før du begynner å steke de.
Steg 3
Da blir det mye lettere når du skal lage det ferdig. Man kan tilsette hva man vil i en Quesadilla, men for meg er det viktig å bruke god ost. I dag har jeg kombinert fersk mozerella og cheddar
Steg 4
Ta frem en stekepanne. Her lønner det seg å bruke en teflonpanne eller en annen litt glatt panne når du skal steke Quesadilla. Legg frem alle ingrediensene og så er det bare å sette i gang. Varm opp pannen til nesten maks og tilsett litt olje. Legg en hvete tortilla i panne og legg på ost kyllingmiks, koriander og paprika. Legg på den siste hvete tortillaen og press lett ned med hånda. Følg med og når bunnen har fått en gylden og fin skorpe tar du to stekespader og klemmer quesadillaen fra under og over å snur fort rundt. Stek på andre siden i 2-4 minutter. når den er ferdig bruker du begge stekespadene under og løfter den over på en skjærefjøl. Del i 4 biter og server med en gang. Da er det bare å nyte en deilig meksikansk rett.