Caprese ala Gladkokken - Deilig sommermat!

Den gode olivenoljen med litt ekstra smaker gjør retten fantastisk!

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk tomater av god kvalitet
  • 150 gram bøffel mozarella
  • 1 stk fersk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk sitron (revet skall)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts chiliflak
  • 2 ts balsamico
  • salt og pepper
Ingredienser

Caprese er en klassisk italiensk rett hvor kvaliteten på råvarene er avgjørende for resultatet. Retten passer ypper som en lunsj og er ofte å finne som en av flere tilbehør på et Italiensk middagsbord. Det er den deilige friske bøffelmozarellaen kombinert med gode tomater som skal skinne, men det er noen smaker som tar denne retten til nye høyder for meg.  

Steg 1

Kjøp gode råvarer!

Dsc 0074

Steg 2

Vask tomatene godt og tørk med litt papir. Jeg starter med oljen så de gode smakene får satt seg litt. Finn frem liten skål og tilsett en knust fedd hvitløk, revet sitronskall, chiliflakes og balsamico. Rør rundt og spe på med olivenolje. 

Dsc 0079

Steg 3

Del tomaten i to på langs og del i tynne skiver. La gjerne tomatene renne av seg i en sil hvis det er mye væske i dem. Kutt opp mozarella osten i skiver og riv av en god neve med basilikum. 

Dsc 0080

Steg 4

Finn frem et fat eller stor tallerken og start med å ta på litt av den gode oljen du har laget. Legg på ca halvparten av den ferske basilikumen og begynn å legge tomater i en sirkel ytterst. Prøv å få jevn avstand mellom tomatene. Legg deretter osten i en sirkel innenfor tomatene. Slik fortsetter du til du er helt inne i midten. Avslutt med litt salt, pepper, basilikum og mer av den gode oljen. Lykke til!

Dsc 0088