![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=961de1a69bb92d3f4bd6538b636e2729 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=5e978d4333007eddc5125b0e67202967 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c52d6505f1d0bdf3e35063a1ee6a7c81 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3a521ee4356815a1fe6ffa84b08c0dab 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6dd2346eb71d7d4167871b9acd84ced2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=56587dcbcfd7ac880f8340f52bb0d482 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=8d8f1b092f6f83e5a952b04e2beeec54 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=aa4bff625d31ea89058408d47bd6f710 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5ae49c1aee025daf8cff019f609f36d8 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=bf51aa820a02577b6d6d46772c7b67ce 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=381463205e16cfdd14a3fbed88d49b20 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=69ad1a0d09507083d2f5e069bfeba178 1800w)
Julesylte av ribbe - Dette pålegget må jeg ha i jula
Enkel metode for å lage perfekt Sylte.
Ingredienser
Julesylte
- 2,5 kg tynnribbe (uten svor og ben)
- 3 stk laurbærblad
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss salt
- vann
Krydderblanding
- 2 ts sort malt pepper
- 2 ts hvit malt pepper
- 4 ts salt
- 2 ts allehånde
- 2 ts ingefær
- 1 ts nellik
- 1 ts muskat
- 10 ts gelatinpulver
Jeg elsker tradisjoner og julen er full av dem. Et pålegg jeg gjerne starter med litt tidligere i jula er sylte. Det gir en liten forsmak av jul. Å lage hjemmelaget sylte er enkelt og i juletider er det også mulig å kjøpe god ribbe til en hyggelig pris. Sylte er jo egentlig bare krydret kokt ribbe, men smaker fantastisk. Tradisjonelt ble ofte sylte laget på grisehode, men denne metoden er enklere og bedre synes jeg. Jeg lager gjerne sylte litt tidlig på høsten som jeg vakumerer og fryser ned til jul.
Steg 1
Start med å fjerne bein fra ribben og skjær av svoren. Del ribben på langs og skjær opp hele ribben i skiver på ca 0,5 cm. Dette gjør at koketiden blir kortere og kjøttet mer jevnt kokt.
![Dsc 0815 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0815-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13d98b94a7f16016b75955e3ac50b03c)
![Dsc 0818 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0818-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=63e4bdc6c37191923c3ea14cc4f139c4)
Steg 2
Hell opp kaldt vann i en stor kjele og tilsett laurbærblad, salt og hel pepper. Når vannet nærmer seg kokepunktet legger du i tynnribben. Sett på lokk og la trekke/småkoke i 2 timer.
![Dsc 0822](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0822.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f8214b8b34a52afb1aee7554ac8d5a4e)
Steg 3
Bland sammen alle krydderne og gelatinpulveret i en skål.
![Dsc 0825](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0825.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=95851841feeca50c159ed394f287af35)
Steg 4
Når kjøttet har fått trukket har vannet blitt omgjort til fantastisk kraft. Så pass på å spare på denne kraften. Den er ypperlig til andre retter, sauser, supper osv. Hell av kraften og tilsett krydderne i kjelen sammen med kjøttet og 0,5 dl av kraften. Bland grundig med hendene så krydderne er fordelt jevnt på alt kjøttet
![Dsc 0840 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0840-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d74e763f9ef291788b4363d18cc04661)
![Dsc 0843 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0843-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cd40d5f290c601f0ac654bc9d4d11187)
Steg 5
Finn frem brødformen og dekk med bakepapir. La det være litt på begge kanter så du kan pakke inn kjøttet etterpå. Begynn å legge skivene med krydret kjøtt i formen og pass på at det er jevnt og lite luftrom. Skivene av kjøttet skal legges på langs i formen. Avslutt med å helle over den lille væsken/krydderlaken som er igjen i kjelen. For at det skal bli en sylte skal den nå ligge i press.
![Dsc 0846 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0846-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=41391b9af605ce5a9c12859ea08847fc)
Steg 6
Jeg bruker en lik kakeform og fyller den med noen tunge gjenstander så du får 3 kg + med press. Sett i kjøleskapet og la stå i 24 timer før du tar den ut.
![Dsc 0851 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0851-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bca62aef7156196f76d1839f19a8be59)
Steg 7
Velt sylta ut av formen og skjær opp i passende biter.
![Dsc 0925 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0925-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cedc44329f4b9702e3cde007609bf8aa)
Steg 8
Pakk Julesylten i luftett plast. Sylte kan også fryses ned og tines i kjøleskap.
![Dsc 0009 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0009-3_191103_101306.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a9940e7120d1c08154591bdc702bf3ea)
En av bitene legger jeg i kjøleskapet og skal nyte de neste dagene. Resten går i fryseren og skal brukes til jul. Hjemmelaget sylte servert med lefser og hjemmelaget Sennepssaus - Hjemmelaget er alltid best! er bare fantastisk! Lykke til.
![Dsc 0919 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0919-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=72a1ec77df563fe872c3c4eb23ad4c0c)