Sennepssaus - Hjemmelaget er alltid best!

Sennepssaus passer til mye mer en gravlaks.

Ingredienser

medium syltetøyglass
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 4 ss vanlig sennep
  • 3 ss dijon sennep
  • 2 ss grov sennep
  • 1,5 dl solsikkeolje
Ingredienser

Nå kommer vi inn i en sesong hvor det mye god mat. Det er ikke få kilo med gravlaks som skal serveres frem til nyttår. Sennepssaus er fast følge til gravlaks, men passer til så mye mer. Derfor lager jeg min saus uten dill siden holdbarheten er veldig lang. Tilsett heller litt dill rett før servering. Jeg bruker sennepsaus til mer enn gravlaks. Passer ypperlig til viltkjøtt og til og med pølser.

Steg 1

Jeg synes det beste resultatet blir når du blander flere sorter med sennep. Jeg bruker vanlig sennep, dijon og grov sennep. Her kan du selvfølgelig blande de sortene du selv liker best.

Dsc 0530

Steg 2

Start med å blande brunt sukker og eddik. Rør til sukkeret er løst opp.

Dsc 0526
Dsc 0528

Steg 3

Tilsett sennepen og bland godt sammen.

Dsc 0532
Dsc 0533 3

Steg 4

Hell en tynn stråle med oljen i blandingen mens du pisker. Da blander oljen seg fint inn og blir en jevn og god saus. Hell over på et glass og oppbevar i kjøleskap. Siden denne sausen ikke inneholder egg er holdbarheten lang. Lag noen ekstra og du har noen fine gaver å gi bort i tillegg. Lykke til.

Dsc 0536
Dsc 0550 2