Gladkokkens Medisterkaker - litt grovere, litt mer smak og så mye bedre!

Jeg elsker julemat og Medisterkaker er noe av det jeg alltid må ha på julaften. Det blir gjerne en middag eller to med medisterkaker før jul også. Det er jo så godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg medisterfarse
  • 1 kg kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 3 ts ingefær
  • 3 ts kanel
  • 3 ts hvit pepper
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt nellik
  • Smør til steking
Ingredienser

Jeg liker å lage litt grovere medisterkaker så jeg blander medisterfarse og kjøttdeig. Jeg tilsetter godt med krydder som hører julen til. Disse har jeg servert i jula i flere år og de er elsket av både store og små. Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere at du aldri kjøper "butikkferdige" medisterkaker igjen. Det er vanskelig å ikke få litt julestemning når du begynner å steke disse. Den deilige lukten sprer seg i hele rommet.

Steg 1

Start med å kjøre kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin og tilsett først saltet. Dette gjør at deigen blir mer klissete og resultatet blir enda bedre.

Medister2

Steg 2

Hell i resten av krydrene og kjør til en jevn masse. Det er viktig at krydderne får blandet seg godt rundt i farsen. Tilsett nå medisterfarsen og kjør i kjøkkenmaskin til alt er veldig godt blandet.

Medister1

Steg 3

Årsaken til at jeg liker best å blande medisterfarse sammen med kjøttdeig er at det blir en litt grovere konsistens og jeg synes smaken blir enda bedre!

Medister3

Steg 4

Når du har blandet alt godt sammen er det på tide å begynne å steke medisterkakene. Finn frem et glass og fyll med vann. Bruk en våt skje og hånda til å forme kakene. Det er alltid smart å lage en prøvekake først. Så kan du justere med salt, pepper og krydder etter eget ønske før du steker opp alle.

Medister4

Steg 5

Den letteste metoden er å ha fuktige hender og bruken en skje til å ta opp farsen og forme kakene. Det gjør ikke noe om alle blir helt like. Jeg synes det er litt av sjarmen med de hjemmelagde er at de også ser hjemmelagde ut. Varm opp en god stekepanne til litt over middels høyt. På en skala fra 1-9 brukte jeg 6 på varmen. Legg noen medisterkaker i pannen og stek til den får en gylden og fin skorpe på den ene siden og så snu og gjør det samme på andre siden. Det er ikke så nøye om de er gjennomstekt for de skal en tur i ovnen før servering.

Medister5

Disse kan gjerne lages i god tid før jul og fryses ned. La medisterkakene steke i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Lykke til.

Medister 2