Hjemmelaget Vaniljeis - Sånn lager du perfekt is!

Jeg elsker hjemmelaget is!

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl kremfløte
  • 5 dl h-melk
  • 220 gram sukker
  • 2 stk vaniljestenger
  • 6 stk eggeplomme
  • 2 plater gelatin
Ingredienser

Det er ekstra godt i varmen, men jeg spiser is hele året. Hjemmelaget is er i en klasse for seg selv. Det er også ganske forståelig når du kan få mange bokser med 2 liters industri-iskrem for samme prisen, men dette er ekte vare og dette er nydelig! Det krever litt teknikk for å lage iskrem, men i denne oppskriften skal jeg grundig forklare deg alt så du kan lage din egen iskrem neste gang.

Dsc 0597 3

Steg 1

Start med å måle opp kremfløte og melk og hell i en tykkbunnet kjele. Del vaniljestangen forsiktig på langs og skrap ut alle de svarte små frøene. Legg disse og stengene sammen med melken. Varm opp denne blandingen på medium svak varme til det når kokepunktet.

Dsc 0603 3
Dsc 0605 2

Steg 2

Legg gelaingplatene i en skål med kaldt vann.

Dsc 0622 2

Steg 3

Putt eggeplommene og sukkeret i en bolle og visp til det blir en hvit og glatt masse.

Dsc 0607 2
Dsc 0610 2

Steg 4

Hell litt og litt av den varme melkeblandingen sammen med sukkeret og eggeplommene. Grunnen til at du skal ta litt og litt er at hvis det hadde blitt for varmt kan eggeplommene bli "kokt" og røren vil klumpe seg. Hell røren tilbake i kjelen.

Dsc 0611 4

Steg 5

Nå skal du varme opp denne blandingen/smeten til 85 grader. Rør forsiktig hele tiden med en slikkepott. Det letteste er å bruke et termometer, men hvis du ikke har det så rører du til rett før kokepunktet og du kan se at iskrem blandingen begynner å tykne. Så fort du har nådd riktig temperatur tar du kjelen av varmen og heller blandingen tilbake i stålbollen.

Dsc 0619 2

Steg 6

Klem ut alt vannet av gelatinplatene og legg i den varme røren. Denne løser seg helt opp og vil hjelpe til som stabilisator i iskremen. Noe som gjør den litt mer fyldig og at den smelter saktere. La røren kjøle seg helt ned og sett i kjøleskapet. Jeg lar røren godgjøre seg i kjøleskapet fra 6 - 24 timer.

Steg 7

Hell denne blandingen i ismaskinen og rør om til den blir tykk og kremete. Hvis du ikke har en ismaskin lar du den stå i fryseren og tar den ut hvert 20 minutt og rører godt. Dette er for at det ikke skal bli krystaller i iskremen noe som oppfattes som litt kornete.

Dsc 0672
Dsc 0675

Steg 8

Hell over i en passende form og dekk til med plastfolie. La stå i fryseren frem til den skal serveres. Den beste måten å tine iskrem er i kjøleskapet da har du litt bedre kontroll. Nå kan du nyte en fantastisk god hjemmelaget iskrem.

Dsc 0683 3