![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7de5c3d13c738b63b1976f874751a114 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=228e613df0294968406ea1e208b5b6f4 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=0618e0911c4f7756349f8432eb94ff86 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=33bd76abcfa881546e23e95fa9e7f3a1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=63042796c4d92694f55ac5b5313496dd 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=47783a3c95be95c33ca4e92a8232ea33 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=db389c4d5a46e3b444729ee531a192c3 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3effab071c8bc42afd42817611ed32e0 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=e175f112b2e5581df7cd38492f59f8ab 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=53a7b7003a05ce9e0505c410bc7f3c45 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=a15fbe3a3766a3388b136b305cbd4953 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=3ef1ede0f2a0feb3bbc8256941391fa7 1800w)
Glade tilslørte bondepiker - En Norsk klassiker med en liten vri
Den salte karamellsausen gjør de tilslørte bondepikene ekstra glade!
Ingredienser
Eplemos
- 4 stk epler
- 2 dl vann
- 1 dl sukker
- litt sitronsaft
Crumble
- 10 stk kavringer
- 2 ts kanel
- 2 ts sukker
- 50 gram smør
Krem
- 2 dl kremfløte
- 2 dl sæterrømme
- 2 ss sukker
- 1 ts kanel
Smørstekte epler
- 3 stk epler i terninger
- 2 ts sukker
- 2 ts kanel
- 2 ss smør
Salt karamellsaus
- 2 dl sukker
- 2 ss smør
- 2 dl fløte
- 1 ts maldonsalt
Dette er en veldig klassisk norsk dessert! Den er enkel å lage og smaker veldig godt. Jeg har gjort noen endringer som jeg synes gir et enda bedre resultat og tilført litt ekstra karamell som passer epler og kanel veldig godt. Test ut denne versjonen!
Steg 1
Start med å lage eplemosen. Skrell og grovkutt eplene. Legg de i en kjele og tilsett vann og sukker.
![Dsc 0319](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0319.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4d38f1550124e6f099ca541e8bd6d87d)
Steg 2
Kok i ca 20 minutter og rør godt sammen. Jeg presser i litt sitronsaft for å få ekstra syre i eplemosen. Sett i kjøleskapet frem til servering.
![Dsc 0335](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0335.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=db29dcab69b4492c5351935a3bacdede)
Steg 3
Denne kremen kombinerer fløte og rømme noe jeg synes gir en helt fantastisk smak. Tilsett fløte, sæterrømme, sukker og kanel i en bolle og visp sammen til den har blitt en fast krem
![Dsc 0322](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0322.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0c179d08231bcc68f5653eba253ea345)
![Dsc 0327](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0327.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4bb996a3106dcf3b1524d0db0d9edbfe)
Steg 4
Knus kavringene grovt. Sett en stekepanne på medium+ varme og smelt smøret. Hell i kavringene og strø over sukker og kanel. Stek i noen minutter til de har blitt gyldne. La de kjøle seg ned og oppbevar tørt frem til servering.
![Dsc 0329](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0329.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be48131295ba79d11f99f9378dd0066f)
Steg 5
Jeg skjærer resten av eplene i små pene terninger og legger i en bolle. Strø over sukker og kanel og rist godt så krydderne fordeler seg jevnt rundt på eplene. Jeg steker disse i litt smør rett før servering så de er litt varme. stek i noen minutter til de får en litt karamellisert overflate, men fortsatt er litt sprø inni.
![Dsc 0333 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0333-2_190111_140841.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=546ad32029fc1b39d410a82682a64786)
Steg 6
Tilslutt lager jeg den salte karamellsausen. Hell sukker og litt vann i en stekepanne og bland sammen. Sett på medium varme og vent til sukkeret har blitt gyldent og fint. Ikke rør når du lager karamell før sukkeret har blitt lys brunt. Hell i smør og rør rundt. Når smøret har smeltet inn tilsetter du fløte og koker i noen få minutter. Avslutt med å tilsette godt maldonsalt og rør rundt. La karamellen kjøle seg ned. Den tykner litt ekstra når den kjøles ned så greit at den er ganske rennende.
![Dsc 0332 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0332-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a188296d7f8bab8a0428fd4484777664)
![Dsc 0339](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0339.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7d6ac0f4a7b2efb89b9190005b37f71d)
Steg 7
Nå er alle ingrediensene ferdig. Det er viktig at du gjør ferdig desserten rett før servering for å beholde sprøheten i retten.
![Dsc 0343 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0343-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3106ddd5776830092216d365b812c075)
Steg 8
Legg lagvis eplemos, karamell, crumble, stekte eplebiter og krem. Avslutt med krem og topp med eplebiter, crumble og karamell. Server med en gang og nyt denne deilige Norske desserten
![Dsc 0368](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0368_190111_140113.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d2fb1f37dfb7fafb4c24e1986268f2e8)