Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.

Hjemmelaget vaniljekrem eller som franskmennene sier Crème patissière er en av de mest brukte og anvendelige dessertsausene. Når du først har laget hjemmelaget vanlijekrem tror jeg aldri du kommer til å kjøpe dette ferdig på butikken igjen.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk eggeplommer
  • 80 gram maisenna
  • 1 stk vaniljestang
  • 180 gram sukker
  • 7,5 dl melk
  • 2,5 dl kremfløte
Ingredienser

Det er nemlig ikke vanskelig å lage, men smaken er i en helt annen liga. Deilig og fløyelsmyk krem med smak av vanilje. Det som er forskjellen på en vaniljekrem og en vaniljesaus er at denne inneholder maisenna og tåler høyere temperatur. Dette brukes i kaker, skolebrød eller perfekt som tilbehør til paier, eplekaker osv.

Steg 1

Start med å helle melk, fløte og sukker i en kjele. Sett på medium varme. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Legg både frø og selve stangen i melkeblandingen. La melkeblandingen koke forsiktig opp og skru av varmen.

Vaniljekrem 3

Steg 2

Bland eggeplommene og maisenna i en egen bolle og visp sammen.

Vaniljekrem 4

Steg 3

Hell på den varme melken over eggeblandingen i en tynn stråle mens du visper kraftig. Når du har tilsatt all melken heller du hele blandingen tilbake i kjelen. Sett på varmen igjen på medium varme. Rør hele tiden. Når kremen kommer til ca 85 grader vil den tykne. Hvis du ser en boble fra koking er den helt ferdig. Skru av varmen og pisk litt til så den kjøler seg ned. Nå er vaniljekremen ferdig. La kjøle seg ned før du bruker den i f.eks skolebrød. Lykke til

Vaniljekrem 1