Den perfekte Brownies i langpanne - Sprø, seig og deilig!

Nydelig smak av sjokolade, sprø topp, seig og myk i midten!

Ingredienser

stk langpanne
  • 5 stk egg
  • 550 gram sukker
  • 375 gram smør
  • 250 gram mørk sjokolade (64%)
  • 180 gram hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • litt melis til toppen.
Ingredienser

Brownies er veldig godt og her er et ingen grunn til å kjøpe posevarianten. Dette lager du lett selv og smaken blir så mye bedre. Jeg har testet litt forskjellig og her er hva jeg mener er en perfekte Brownies. Dette er grunnoppskriften og du kan selvfølgelig legge i sjokoladebiter, karamell eller nøtter avhengig av hva du liker. Det er ikke så ofte jeg er nøye på å veie ingredienser, men når du baker er det veldig smart.

Steg 1

Start med å helle eggene og sukker i kjøkkenmaskinen. Dette skal piskes helt hvitt. Jeg bruker ballongvispen og det tar ca 10 minutter med min maskin. Det skal bli eggedosis.

Dsc 0934 2

Steg 2

Smelt smøret i en panne. Ikke noe "tullesmør" som margarin eller liknende. I kaker bruker vi ordenlig smør fordi det smaker så mye bedre. Smelt på medium varme og vei opp sjokoladen. En kake blir ikke bedre enn kvaliteten på sjokoladen. Jeg bruker 64% Valhrona sjokolade, men det er viktig at det er en mørk og god sjokolade. Når smøret har smeltet tar du kjelen vekk fra platen og heller i smøret. Rør rundt til du får en glatt og jevn masse.

Dsc 0936
Dsc 0940 2
Dsc 0943

Steg 3

Bland forsiktig sammen eggedosisen og sjoladen med en slikkepott. Mål opp melet og vaniljesukker og sikt dette inn i blandingen. Bland videre med slikkepotten til det har blitt ganske jevnt.

Dsc 0948
Dsc 0958 3

Steg 4

Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Sett ovnen på 170 grader over og undervarme. Dette er viktig for å få det sprø lokket og seige litt understekte kaken i midten. Hell røren over på brettet og sett inn i ovnen når den er varm. Stek i 30-32 minutter.

Dsc 0960 2

Steg 5

La kaken kjøle seg helt ned i romtemperatur og del opp før servering. Jeg liker å strø litt melis på toppen og servere sammen med en god iskrem. Lykke til.

Dsc 0998
Dsc 0001
Dsc 0016 4