Jeg er veldig glad i gulrotkake og skal jeg først lage en kake så skal den være god. For meg er en god gulrotkake saftig, deilig smak av krydder, gulrot og en deilig glasur. Dette er en oppgradering av den første utgaven jeg la ut. Oppskriften er nesten den samme, men her er det litt mer ostekrem og kaken blir med en enkelt metode 4 lag. Det gir en perfekt fordeling mellom ostekrem og selve kaken. Kaken toppet jeg med litt finrevet rå gulrot Så skal du prøve en god gulrotkake så må du prøve denne.

Ingredienser

kake

Kakebunn

  • 4 stk egg
  • 270 gram sukker
  • 180 gram hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl rapsolje
  • 1 stk vaniljestang
  • 7 stk revet gulrot

Glasur

  • 600 gram kremost naturell
  • 150 gram smør
  • 375 gram melis
  • 3 ts vaniljesukker
Ingredienser

Steg 1

Det er viktig at ingrediensene har ca samme temperatur når du blander sammen røren. Så finn frem 4 store egg og hell i en kjøkkenmaskin sammen med sukkeret.

Dsc 0151

Steg 2

Kjør til en lett eggedosis. Dette tar ca 5-7 minutter.

Dsc 0222

Steg 3

Mål opp mel og krydder og hell i en bolle. Rens gulerøttene (jeg brukte en stor pakke) kjør til små biter i en blender eller riv med den fineste delen av rivjernet. Press ut en del av saften.

Dsc 0228

Steg 4

Når du har fått en luftig og hvit eggedosis tilsetter du melet med krydderne i en sil. Sikt melblandingen sammen med røren.

Dsc 0225

Bland forsiktig sammen med en slikkepott. Hell i oljen og de revne gulrøttene og bland forsiktig sammen.

Steg 5

Finn frem en langpanne og legg på bakepapir. Hell røren over og fordel jevnt på brettet. Slå brettet et par ganger forsiktig mot benken for et helt jevnt resultat. Stek på 190 grader på nederste rille i ovnen i ca 32-35 minutter. Kjøl ned og fjern bakepapiret. Del i 4 like biter.

Dsc 0128

Steg 6

Pisk sammen ostekremen og legg lagvis som vist i filmen. Strø over litt revet gulrot og server. Kan fint stå i kjøleskapet en stund før servering. Lykke til.

Dsc 0144