![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=3c7cb77339a956590addd6615402f212 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=37c7a6adf81136dc96e7695b4bf1a0ff 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=68239d911c026f26e5db599f4bffb012 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4582d53696d4472d29d07eeb67cada5e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=8f9cd238380bced868c14dd804c1fc03 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=1d760d910237f9acadef8c70caab1f8e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f2c90c0be896f5236b549a0d89f559f1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=79e8de23beb37b1b48616bf9c9c46fae 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4acd6b67d107f00cf8214ae65be8f6b5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=6662dfb1f115a810baf1338a85f7bcfe 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ade81857560e3055bb0c6affc60203aa 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=9b588bacff1dc5484b030b988bc04bdb 1800w)
Suksessterte - nøttebunn toppet med silkemyk og deilig eggekrem
Denne suksessterten forsvinner ofte først på kakebordet!
Ingredienser
Nøttebunn
- 140 gram mandler med skall
- 140 gram hasselnøtter
- 200 gram melis
- 6 stk eggehviter
- 1 ss vaniljepaste
Eggekrem
- 6 stk eggeplommer
- 150 gram sukker
- 150 gram smør
- 20 gram maisenna mel
- 1 dl H-melk
- 1 dl kremfløte
Dette er en ganske enkel kake å lage når du først har en god oppskrift. Min oppskrift er veldig god og jeg forklarer deg alt grundig med steg for steg. Følger du oppskriften har du snart en veldig god hjemmelaget kake å servere. En deilig nøttebunn med hasselnøtter og mandler toppet med en silkemyk gul eggekrem blir aldri feil.
Steg 1
Start med å veie opp hasselnøtter og mandler. Kjør disse i en blender til de får konsistens som litt grov sand. Bland melisen sammen med nøttene.
![Dsc 0014](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0014.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c0d3ab9b34152ec5a4b3b8da41ce5e03)
Steg 2
Skill eggene og legg eggehvitene i bollen til kjøkkenmaskinen og spar på eggeplommene til eggekremen. Visp eggehvitene til de blir helt stive. Bland forsiktig sammen de stivpiskede eggehvitene sammen med nøtte og melisblandigen.
![Dsc 0015](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0015.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=001d15e249754182a06939a87949c25f)
![Dsc 0022](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0022.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e5924579336ef2ae06936e3f77fad5db)
Steg 3
Et godt tips er å dekke bakeformer med bakepapir. Bruk litt formfett eller olje så sitter bakepapiret godt inne i formen. Hell røren til bunnen i formen og bank forsiktig hele formen i benken så røren blir helt jevn. Sett kakeformen i en forvarmet ovn på 190 grader varmluft. Sett kaken på nederste rille.
![Dsc 0019](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0019_180413_134458.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ab357b62dbb010f64c26701f3acf7d55)
Steg 4
Stek bunnen i 28-30 minutter. Den skal bli gylden og fin. La kakebunnen hvile så den blir helt kald før du legger på eggekremen. Ta av bakepapiret og legg bunnen opp ned på det fatet du ønsker å servere kaken på.
![Dsc 0039](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0039.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3553c77f517d8b47ae56e9b7ec027eb0)
Steg 5
Nå skal vi lage eggekremen. I bollen hvor du har eggeplommene tilsetter du maisennamelet og rører godt rundt så det blir en navn masse.
![Dsc 0027](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0027.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=86d78bb6483f9e89b529f9ad043fcb74)
Steg 6
Hell sukker, fløte og melk i en kjele eller panne med høy kant og skru på medium varme. Kok opp denne blandingen så sukkeret løser seg helt opp. Hell deretter den varme fløteblandingen i en tynn stråle opp i bollen med eggeplommene. Rør hele tiden. Når du helt over alt heller du blandingen tilbake i kjelen.
![Dsc 0024](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0024.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a40453d8f512414126c9cc6eab36903d)
Steg 7
Varm opp eggekremen på medium varme mens du rører hele tiden med en slikkepott. Kremen tykner når den blir varm. La kremen koke i 1 minutt før du skrur av varmen. Hell i de kalde smørterningene og rør dette godt inn.
![Dsc 0032](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0032.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3919e490cb9a3c44225a47f8616b67d9)
Steg 8
Hvis du ikke har en justerbar kakeform så er et godt tips å bruke aluminiumsfolie som er brettet å legger dette rundt kaken. Jeg bruker litt tape for å sørge for at formen sitter tett rundt kakebunnen. Hell over eggekremen og fordel jevnt utover.
![Dsc 0042](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0042.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6301d3c6fa924e9e15cb1c13b6d8d790)
![Dsc 0043](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0043.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dfe3e921e9b8ab414f9089b7a65fd370)
Steg 9
Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer. Den kan fint stå til dagen etter. Kremen vil sette seg og bli fast når den blir kjølig. Fjern folien og kaken er nå klar for servering.
![Dsc 0048 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0048-2_180413_133245.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7a59fb54e1d2576be8e0b1859a70ae98)
Steg 10
Del opp kakebiter med en skarp kniv og server. Nå får du helt sikkert noen glade gjester. Lykke til
![Dsc 0063](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0063.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5b9942f178badda33f487364c7a862e)