Suksessterte - nøttebunn toppet med silkemyk og deilig eggekrem

Denne suksessterten forsvinner ofte først på kakebordet!

Ingredienser

Suksessterte

Nøttebunn

 • 140 gram mandler med skall
 • 140 gram hasselnøtter
 • 200 gram melis
 • 6 stk eggehviter
 • 1 ss vaniljepaste

Eggekrem

 • 6 stk eggeplommer
 • 150 gram sukker
 • 150 gram smør
 • 20 gram maisenna mel
 • 1 dl H-melk
 • 1 dl kremfløte
Ingredienser

Dette er en ganske enkel kake å lage når du først har en god oppskrift. Min oppskrift er veldig god og jeg forklarer deg alt grundig med steg for steg. Følger du oppskriften har du snart en veldig god hjemmelaget kake å servere. En deilig nøttebunn med hasselnøtter og mandler toppet med en silkemyk gul eggekrem blir aldri feil.

Steg 1

Start med å veie opp hasselnøtter og mandler. Kjør disse i en blender til de får konsistens som litt grov sand. Bland melisen sammen med nøttene.

Dsc 0014

Steg 2

Skill eggene og legg eggehvitene i bollen til kjøkkenmaskinen og spar på eggeplommene til eggekremen. Visp eggehvitene til de blir helt stive. Bland forsiktig sammen de stivpiskede eggehvitene sammen med nøtte og melisblandigen.

Dsc 0015
Dsc 0022

Steg 3

Et godt tips er å dekke bakeformer med bakepapir. Bruk litt formfett eller olje så sitter bakepapiret godt inne i formen. Hell røren til bunnen i formen og bank forsiktig hele formen i benken så røren blir helt jevn. Sett kakeformen i en forvarmet ovn på 190 grader varmluft. Sett kaken på nederste rille.

Dsc 0019

Steg 4

Stek bunnen i 28-30 minutter. Den skal bli gylden og fin. La kakebunnen hvile så den blir helt kald før du legger på eggekremen. Ta av bakepapiret og legg bunnen opp ned på det fatet du ønsker å servere kaken på.

Dsc 0039

Steg 5

Nå skal vi lage eggekremen. I bollen hvor du har eggeplommene tilsetter du maisennamelet og rører godt rundt så det blir en navn masse.

Dsc 0027

Steg 6

Hell sukker, fløte og melk i en kjele eller panne med høy kant og skru på medium varme. Kok opp denne blandingen så sukkeret løser seg helt opp. Hell deretter den varme fløteblandingen i en tynn stråle opp i bollen med eggeplommene. Rør hele tiden. Når du helt over alt heller du blandingen tilbake i kjelen.

Dsc 0024

Steg 7

Varm opp eggekremen på medium varme mens du rører hele tiden med en slikkepott. Kremen tykner når den blir varm. La kremen koke i 1 minutt før du skrur av varmen. Hell i de kalde smørterningene og rør dette godt inn.

Dsc 0032

Steg 8

Hvis du ikke har en justerbar kakeform så er et godt tips å bruke aluminiumsfolie som er brettet å legger dette rundt kaken. Jeg bruker litt tape for å sørge for at formen sitter tett rundt kakebunnen. Hell over eggekremen og fordel jevnt utover.

Dsc 0042
Dsc 0043

Steg 9

Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer. Den kan fint stå til dagen etter. Kremen vil sette seg og bli fast når den blir kjølig. Fjern folien og kaken er nå klar for servering.

Dsc 0048 2

Steg 10

Del opp kakebiter med en skarp kniv og server. Nå får du helt sikkert noen glade gjester. Lykke til

Dsc 0063