Jeg er veldig glad i daim og denne kaken er så god at det er vanskelig å stoppe å spise.

Ingredienser

kake

Oppskrift Daimkake

  • nøttebunn
  • karamel
  • vaniljekrem
  • 1 pose mini daim
  • 2 stk daim
  • 200 gram 40% sjokolade

Oppskrift nøttebunn

  • 250 gram mandler med skall
  • 190 gram melis
  • 5 stk eggehviter

Oppskrift karamell

  • 250 gram brunt sukker
  • 250 gram kondensert melk
  • 140 gram smør
  • 2 ss lys sirup
  • 2 ts maldon salt
  • 1 ts vanilje paste
  • 150 gram hvit sjokolade

Oppskrift vaniljekrem

  • 8 stk eggeplommer
  • 80 gram maisenna
  • 1 stk vaniljestang
  • 180 gram sukker
  • 7,5 dl melk
  • 2,5 dl kremfløte
Ingredienser

Jeg hadde en venninne av meg Lillian på besøk og vi har sammen laget denne kaken. (hennes oppskrift, men jeg deler med dere) Her får du en deilig nøttebunn, fudgekaramell, syrlig vaniljekrem med pasjonsfrukt, sjokoladetopping og flere lag med daim i forskjellige typer. Denne kaken tar litt tid å lage, men herregud så godt! Her kommer oppskrift og forklaring med masse bilder om hvordan du skal lage denne herligheten.

Steg 1

Start med å kjøre mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin til en ganske fin blanding. Det er bare å godt om det er litt forskjell på bitene. Bland mandlene sammen med melisen. Pisk eggehvittene til de har blitt helt stive. Bland forsiktig sammen alt.

Daim2

Steg 2

Klipp til bakepapir og legg i formen. Dette er veldig smart triks! Bruk litt formfett eller olje så sitter bakepapiret fast til formen.

Steg 3

Hell i marengsblandingen og pass på at den er ganske jevn. Varm opp ovnen til 190 grader og stek i 28-30 minutter på nederste rille i ovnen. Ta ut nøttebunnen og la den kjøle seg helt ned før du snur den over på det fatet du ønsker å servere kaken tilslutt.

Daim1

Steg 4

Nå begynner vi på karamellen. Bland alt sammen i en kjele utenom den hvite sjokoladen og la småputre og redusere i 10 minutter.

Daim3

Steg 5

Ta kjelen av varmen og vent et par minutter før du tilsetter den hvite sjokoladen og rører godt rundt. Når du bruker kondensert melk får du en karamell som har en fudgeliknende form og stivner veldig godt når den skal i kjøleskapet etterpå.

Steg 6

Her ligger en veiledning med film om hvordan du skal lage vaniljekremen Hjemmelaget vaniljekrem - en av de mest brukte dessertsausene.

Steg 7

Nå er det påtide å sette sammen kaken. Start med å legge nøttebunnen over på et passende fat og legg en kakeform rundt. Bruk gjerne bakeplast langs kanten for et enda bedre resultat.

Steg 8

Hell over den deilige karamellen og fordel jevnt over kaken.

Daim4

Steg 9

Kutt minidaimene i grove biter og legg i karamellen. Press litt ned så du får en jevn overflate. Sett hele formen i kjøleskapet i minimum 30 minutter før neste lag skal på.

Daim6

Steg 10

Nå har kaken stått i kjøleskapet og har satt seg. Nå er det klart for å tilsette vaniljekremen. Hell over og fordel jevnt. Kaken må nå en liten tur til i kjøleskapet så kremen får satt seg. I og med at det er gelatin i denne kremen vil den bli ganske fast.

Daim5

Steg 11

Smelt 40% sjokolade av god kvalitet over et vannbad. Et vannbad betyr egentlig at du legger sjokoladen i en bolle som du setter oppå en kjele med dampende vann. På denne måten vil du varsomt smelte sjokoladen. Hell den smeltede sjokoladen over kaken og strø over med de finhakkede daimsjokoladene. Sett kaken tilbake i kjøleskapet

Daim7

Neste gang du tar kaken ut av kjøleskapet nå er den klar til å nytes.Ta forsiktig av formen og plasten rundt. Server til noen du er glad i og nyt verdens beste daimkake! Dette er en mektig kake, men smaken er fantastisk. Lykke til.

Daimkake