Snickerskake - noe av det beste jeg vet!

Denne Snickerskaken er noe av det beste jeg vet. Kombinasjonen av luftig og sprø bunn med Ritz og peanøtter, karamell, sjokolade og salte peanøtter er en oppskrift på suksess

Ingredienser

porsjoner

Oppskrift Kakebunn

 • 7 stk eggehviter
 • 2,5 dl sukker
 • 190 gram Ritz (1 pakke)
 • 350 gram salte peanøtter (1 pose)
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver

Oppskrift Karamell

 • 300 gram sukker
 • 12 ss vann
 • 175 gram smør i terninger
 • 1 ts maldonsalt
 • 3 dl kremfløte

Oppskrift Sjokoladkrem

 • 300 gram mørk sjokolade
 • 130 gram smør
 • 130 gram melis
 • 7 stk eggeplommer
 • 1 ts vaniljepaste

Topping og montering av kaken

 • 100 gram sjokolade
 • salte peanøtter
Ingredienser

I denne oppskriften har jeg igjen fått hjelp av min gode venninne Lillian. Hun er en ekspert på kaker og deler heldigvis sine beste triks med meg og dere. Her skal jeg vise dere grundig med steg for steg bilder av hele prosessen. Så følger du denne oppskriften kan du lage en utrolig deilig Snickerskake.

Steg 1

Start med å lage bunnen. Kjør Ritzkjeks og peanøtter hver for seg i en blender eller kjøkkenmaskin til den får en konsistens som litt grov sand.

Dsc 0422

Steg 2

Skill eggeplommer fra hvittene og legg i hver sin skål. Hvittene brukes i bunnen og plommene skal brukes i sjokoladekremen. Hell eggehvitene i en kjøkkenmaskin m visp og start maskinen på høy hastighet. Når eggehvitene begynner å skumme heller du i litt av sukkeret og lar piske litt til.

Dsc 0430

Steg 3

Gjør det samme flere ganger til du ikke har mer sukker igjen. Hell 1 ts vaniljepaste i marengsen og pisk videre til den har blitt helt fast og blank. (dette tar mellom 5-10 minutter) Bland bakepulver sammen med de knuste Ritzkjeksene og peanøttene.

Dsc 0437

Steg 4

Vend deretter inn denne blandingen sammen med marengsen.

Dsc 0440

Steg 5

Fordel i en langpanne eller 4 små panner. Husk bakepapir under og smør kanten.

Dsc 0444

Steg 6

Sett kakebunnen i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft og stek i 25 minutter.

Dsc 0448

Steg 7

Når bunnen er ferdig stekt er det viktig at de blir kjølt hel ned i formen før du tar den vekk fra formen.

Dsc 0450

Steg 8

Hvordan lage karamellen: Start med å helle sukkeret og vannet i en stekepanne eller tykkbunnet kjele. Det er viktig å ikke røre når du lager karamell. Det som skjer hvis du rører er at sukkeret krystalliseres og det ønsker vi ikke.

Dsc 0396

Steg 9

Sett på ganske høy varme og vent til sukkeret har fått en gylden og fin farge. Legg i smøret i terninger og rør rundt.

Dsc 0416

Steg 10

Ta i 2 klyper med maldonsalt og la koke i noen minutter. Tilsett fløten og småkok i ca 5 minutter til karamellen har tyknet. Den vil bli enda tykkere når den blir kjølt ned. La stå i romtemperatur til du skal montere kaken.

Dsc 0456

Steg 11

Nå skal du lage sjokoladekremen. Bland sammen de 7 eggeplommene sammen med melisen og pisk til du får en jevn og fin masse.

Dsc 0463

Steg 12

Smelt smøret på svak varme. Mål opp sjokoladen og brekk i biter. Legg i det varme smøret og skru av varmen på plata.

Dsc 0469

Steg 13

La sjokoladen smelte sakte. Når sjokoladen har smeltet inn blander du dette sammen med eggeplomme og melis blandingen. Bland godt sammen.

Dsc 0480

Steg 14

Topping er enda mer smeltet sjokolade: kok opp en kjele med vann. Legg en bolle med resten av sjokoladen over det varme vannet. Det kalles å smelte på et vannbad.

Dsc 0482

Steg 15

Hvordan sette sammen kaken: Start med å finne frem et kakefat eller en tallerken (det viktig at denne får plass i kjøleskapet ditt) Og legg en bunn pent i midten. Smør ut karamell og strø over med peanøtter. Hell på litt av den flytende sjokoladen.

Dsc 0476

Steg 16

Legg på en ny bunn og gjør det samme om igjen.

Dsc 0498

Steg 17

Når du legger på siste delen blir dette som lokket til kaken.

Dsc 0510

Steg 18

Smør på sjokolade og la det renne godt nedover siden.

Dsc 0504

Steg 19

Dette gir et litt rustikk utsende og sjokolade er jo veldig godt. Hell over litt mer karamell og strø på godt med peanøtter. Avslutt med noen tynne striper med den smeltede sjokoladen fra vannbadet.

Dsc 0510

Steg 20

Tørk av litt ekstra sjokolade fra tallerkenen og sett i kjøleskapet. Kaken skal stå minimum 1 timer i kjøleskap før servering. Bruk en varm kniv for å få penest mulig skiver. I og med at dette er en kake med mange lag og ganske mektig er det viket gå skjære kaken i litt tynne skiver. Nå er det bare å nyte en utrolig god Snickerskake. Lykke til. Sjekk gjerne ut sidene til Lillian på Instagram eller Facebook: Mylillybean