Sponset av Weber

St.Louis style ribs - Low and slow BBQ på sitt beste

Konkurranse ribs for de ekstra interesserte.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk St.Louis rib (ca 2 kg)
  • 4 ss Dryrub (se link for hjemmelaget)
  • 2 ts sennep
  • 1 ss honning
  • 2 ss smør
  • 2 dl BBQ saus

BBQ væske til pensling

  • 2 dl eplejuice
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss eplesidereddik

Utstyr

  • 1 stk Alufolie
Ingredienser

Dette er en oppskrift for de som er over gjennomsnittet glad i grill og BBQ.

Dette er noe av det absolutt beste jeg kan lage på en grill. St.Louis style ribs er som forvokste spareribs med masse kjøtt på toppen. I dag lager jeg 1 rack og den veier ca 2 kg. Tid og lag på lag med smaker skaper magi når du lager denne retten.

Jeg tilbereder min på en smoker noe som gir ekstra god røyksmak og jeg har full kontroll på temperaturen hele tiden. Dette er BBQ på sitt beste og her skal du få min oppskrift og beste tips for å lykkes med St.Louis style ribs. I de store BBQ konkurransene er dette en av stykningsdelene som det ofte konkurreres i. Oppskriften følger metoden veldig mange av de som konkurrerer bruker.

St Louis style ribs 6

Steg 1

Råvarer er som alltid ekstremt viktig for å få det aller beste resultatet. Få tak i et et jevnt stykke som er ganske rektangulært og har godt med kjøtt over beinene på oversiden. Jeg trimmer bort ekstra fett eller sener. VIKTIG. Alle spareribs har en hinne på baksiden du må fjerne. Dette gjør du lettest med å ta en kniv langs et av beina på baksiden. Ta tak i senen med litt papir og dra den av.

St Louis style ribs

Steg 2

Nå kommer en viktig del for å få aller best resultat og det er krydring av kjøttet. På baksiden bruker jeg en hjemmelaget "dryrub" krydderblanding og gnir inn godt i kjøttet. Så snur jeg kjøttet rundt og smører på et tynt lag med sennep. Dette fungere som klister og gir et ekstra lag med smak. Ta så på rikelig med dryrub på oversiden av kjøttet også. Prøv å få det så jevnt som mulig. Nå lar jeg kjøttet ligge med denne krydderblandingen i romtemperatur i ca 1 time. Dette fungerer litt som en marinade. Her er link til en av mine krydderblandinger. Grill Rub - Hemmeligheten bak den beste grillmaten!

St Louis style ribs 2

Steg 3

Sett snokeren på 105-110 grader og jeg anbefaler og bruke pellets med epletre eller kirsebær når du lager svin. Den lille sødmen fra frukttrær passer utmerket til svinekjøtt. Legg på kjøttet og flytt det av og til rundt så det får en helt jevn varmebehandling. Her skal kjøttet nå få kose seg i 3 timer. Jeg sjekker kjøttet av og til og hvis det har fått en litt tørr overflate så pensler jeg på med litt væske. ( se under ingredienser: BBQ pensling)

St Louis style ribs 3

Steg 4

Når det har gått 3 timer tar jeg kjøttet ut av smokeren og inn på kjøkkenbenken. Nå skal den pakkes tett i alufolie eller burcherpaper. Jeg tar over litt honning og legger et par skjeer med smør i pakken. Nå skal denne pakken tilbake på grillen i 2 timer. I denne perioden vil det lages en damp inne i pakken. Dette gjør kjøttet veldig saftig og du får en væske av smør, honning, kraft og krydder vi skal bruke til å pensle kjøttet med helt til slutt.

St Louis style ribs 5

Steg 5

Den siste timen av forberedelsene har kommet og nå pakker du kjøttet ut av alufolien. Ta vare på væsken som har blitt i folien. Legg kjøttet tilbake på snokeren og nå skal den få kose seg i ca 1 time til. Denne tiden kan variere noe avhengig av tykkelsen på kjøttet så kjenn etter med en spiss pinne eller liknende. Den skal gli igjennom kjøttet uten noe særlig motstand. Pensle på med BBQ penslingsvæsken hvis kjøttet begynner å tørke ut. De siste 20 minuttene så begynner jeg å glaze kjøttet. Bruk en god BBQ saus og pensle kjøttet på undersiden, kantene og på toppen. Jeg anbefaler og pensle i rekkefølgen jeg skrev for det beste resultatet. Når sausen varmes opp får du en vakker glans og nok et lag med smak på dine St. Luis style ribs. Her er link til en nydelig BBQ saus Glad BBQ saus - hjemmelaget er så mye bedre!

St Louis style ribs 7

Steg 6

La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp. Kjenn etter hvor beina er og skjær pene kutt i mellom beina. Bruk en skarp kniv og prøv å skjær de opp med en bevegelse. Dette gir penere overflate der du har kuttet. Vipp kjøttet på siden forsiktig og pensle området der du kuttet opp med væsken fra alufolien. Legg nå kjøttet pent sammen igjen og server.

St Louis style ribs 2

For meg er dette noe av det aller beste du kan få fra en grill. Klassisk BBQ med masse herlige smaker. Det tar tid, men det er det verdt!! Jeg kan love deg du imponerer dine gjester hvis du serverer dette. Lykke til. Sjekk gjerne filmen av hvordan jeg lager dette.