Grill Rub - Hemmeligheten bak den beste grillmaten!

Denne krydderblandingen passer perfekt til grillmaten.

Ingredienser

Stort syltetøyglass
  • 150 gram brunt sukker
  • 100 gram salt
  • 5 ss paprika pulver
  • 3 ss sennepspulver
  • 3 ss hel sort pepper
  • 3 ss løkpulver
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 1 ss cayennepepper
  • 1 ss chiliflak
  • 1 ss spisscummin malt
Ingredienser

Rub er egentlig en tørrmarinade/krydderblanding som gir grillmaten din den perfekte smaken. Dette er ekstremt utbredt i BBQ miljøet og i utlandet, men er fortsatt i Norge ganske så ukjent.

Steg 1

Dette er veldig enkelt og derfor pleier jeg og lage store porsjoner når jeg først lager rub. Denne oppskriften er for et stort syltetøyglass, men du kan selvfølgelig lage mindre porsjon hvis du vil. Mål opp alle krydderne.

DSC 0667
DSC 0670

Steg 2

Hell alle krydderne i en blender og kjør til du får et jevnt og fint krydder. Det er lov å lage sin egen "tvist" med å tilsette litt av dine favorittsmaker.

DSC 0678

Steg 3

Hell over på et lufttett glass og sett på hylla. Nå kan du glede deg til veldig mange gode grillmiddager fremover. Lykke til.

DSC 0685