Grill Rub - Hemmeligheten bak den beste grillmaten!
Denne krydderblandingen passer perfekt til grillmaten.
Ingredienser
- 150 gram brunt sukker
- 100 gram salt
- 5 ss paprika pulver
- 3 ss sennepspulver
- 3 ss hel sort pepper
- 3 ss løkpulver
- 2 ss hvitløkspulver
- 1 ss cayennepepper
- 1 ss chiliflak
- 1 ss spisscummin malt
Rub er egentlig en tørrmarinade/krydderblanding som gir grillmaten din den perfekte smaken. Dette er ekstremt utbredt i BBQ miljøet og i utlandet, men er fortsatt i Norge ganske så ukjent.
Steg 1
Dette er veldig enkelt og derfor pleier jeg og lage store porsjoner når jeg først lager rub. Denne oppskriften er for et stort syltetøyglass, men du kan selvfølgelig lage mindre porsjon hvis du vil. Mål opp alle krydderne.
Steg 2
Hell alle krydderne i en blender og kjør til du får et jevnt og fint krydder. Det er lov å lage sin egen "tvist" med å tilsette litt av dine favorittsmaker.
Steg 3
Hell over på et lufttett glass og sett på hylla. Nå kan du glede deg til veldig mange gode grillmiddager fremover. Lykke til.