Tomahawk med "reverse searing" - Det tøffeste kjøttstykket og legge på grillen!

Entrcoté på ribbeinet!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk Grill Perfekt Tomahawk
  • 2 ts nøytral olje
  • maldonsalt
  • kvernet pepper (gjerne flere sorter)
Ingredienser

Dette må være det tøffeste kjøttstykket å legge på grillen! Jeg synes det er utrolig kult at Grill Perfekt serien fra COOP tar inn disse stykkningsdelene. For å få slike flotte kjøttstykker måtte du tidligere bestille fra slakteren. Tomahawk er veldig populært i grillmiljøet i USA og navnet kommer fra at kjøttet som fortsatt henger på beinet ser ut som den kjente "tomahawk øksen"

I dag skal jeg vise en mindre kjent metode som heter Reverse Searing. Dette gir veldig god kontroll på temperatur og en enda bedre stekeskorpe. Reverse betyr at denne metoden egentlig er "baklengs" av det du er vant med. Her starter vi på indirekte varme og avslutter med å lage stekeskorpen på kjøttet. Fordelen med denne metoden er at kjøttet tørker litt ut under grillingen på lav temperatur noe som gir en enda bedre og jevnere stekeskorpe til slutt.

Steg 1

Gni inn kjøttet med litt nøytral olje som f.eks solsikkeolje eller rapsolje. Krydre godt med nykvernet pepper (bruk gjerne flere sorter) og sett i termostaten. Nå skal vi grillet kjøttet i lang tid på lav varme først.

DSC 0582
DSC 0586

Steg 2

Fyr opp grillen på den ene siden og legg kjøttet på den andre siden. Dette kalles indirekte grilling. Prøv å holde temperaturen ned mot 100 grader. Jeg bruker en termostat for å ha full kontroll på kjøttet i denne prosessen. Nå er det bare å la kjøttet kose seg på grillen frem til det når en kjernetemperatur på 56 grader. Dette er litt lavere enn jeg ville tatt av ellers, men temperaturen øker 2-3 grader når vi skal grille på høy varme tilslutt. En medium + er ca 60 grader etter hviletid.

DSC 0590

Steg 3

Lag skorpe på biffen ved å grille rett over flammene eller direkte grilling på alle kanter. Etter du har laget stekeskorpe er det viktig at biffen får hvile i 10 minutter før du skjærer den opp.

DSC 0602

Steg 4

Skjær med kniven langs det lange beinet så du får løsnet kjøttet fra beinet. Skjær kjøttet opp i skiver. Se gjerne videoen for å se hvordan jeg gjorde dette. Nå er Tomahawken klar for å nytes. Strø over litt salt og spis sammen med godt tilbehør eller alene.

DSC 0604
DSC 0610