Grillet svinenakke - Noe av det beste du kan lage på grillen.

En god krydderrub og lang tid på indirekte varme gir fantastiske resulater.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk Grill perfekt Svinenakke
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss Grill Perfekt Rub
  • 1 ss finhakkede urter
  • salt og pepper
Ingredienser

Grill perfekt Serien fra COOP har i år kommet med utrolig mange flotte produkter til grillen. Jeg har fått gleden av å teste dem og her kommer en av mine favoritter på grillen. Svinenakke er en rimelig råvare og passer ypperlig på grillen. Her skal jeg vise deg en metdode og oppskrift for å forvandle disse nakkene til fristende, saftig og velsmakende kjøtt fra grillen.

Steg 1

Svinenakker er helt klart best når du helgriller det. Start med å ta svinenakken ut av pakken og legg på en tallerken. Bruk litt tørkepapir og tørk kjøttet.

DSC 0528

Steg 2

Ta på sennep og smør inn så hele kjøttet er dekt av et tynt lag med sennep. Dette gir en god smak og fungerer utmerket som "klister" for krydderblandingen vi skal ta på.

DSC 0531

Steg 3

Strø over rikelig med krydderrub. Jeg har laget en egen Grill Perfekt rub som passer ypperlig til denne. Her har du oppskriften på denne. Det er alltid smart å lage en litt stor blanding når du lager Rub så har du til mange gode middager fremover. Pass på at hele svinenakken er dekt med rub. La kjøttet hvile ute i 15 minutter så krydderet fester seg litt og begynner å trekke inn i kjøttet.

DSC 0537
DSC 0543

Steg 4

Nå er det på tide å grillen svinenakken. Når man skal langtidsgrille kjøtt er det alltid smart å grille på indirekte varme. Så hvis du bruker gassgrill så tenner du kun den ene delen av grillen og legger kjøttet på siden du ikke har tent opp. På denne måten får ikke kjøttet direkte grilling. Hvis du bruker kull så legg kull på den ene siden og kjøttet på den andre.

Jeg liker å bruke termostat når jeg griller for å ha kontroll på kjernetemperaturen, men dette klarer du fint uten termometer også. Prøv å få grillen til å holde en temperatur på ca 110 grader. Nå kan du slappe av å gjøre noe helt annet mens svinenakken går igjennom en forvandlig til herlig og saftig grillkjøtt. Du skal oppnå en kjernetemperatur på 70 grader.

DSC 0555

Steg 5

Jeg griller svinenakker i 3- 3 1/2 time på lav varme( +/- 110 grader) . Avslutt med å flytte svinenakken over til dirketevarmen. Grill kjapt på alle kanter så kjøttet får en fin stekeskrope.

DSC 0557

Steg 6

VIKTIG! Husk å hvile kjøttet. La kjøttet hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter før du skjærer det opp i tynne skiver. Nå har du saftige skiver av grillet svinenakke med en deilig smak av grill og krydder. Denne retten passer alltid inn på grillbordet! Lykke til.

DSC 0564
DSC 0580 kopi