![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7f3a3d283683d68f40f8dba7e334f8fb 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=4267ef02ad6594c79d7a6223523a9331 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=083c6e4789004c4001baa767e327deee 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=082dad18da4a7f795de96c48fac25ef1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=443afd51ce5f5b6d2ccc08b6708d80dd 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=405e51c6775c0fd199be2db61e4c3b94 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2e65f7695b450f5ed454f6eabfbce40d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=7c7ca4e79f3873a338c36a19063a1ae9 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=79b6d4beb4c7baec1c6dbc9bc82e93a5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=9fd7c27058a22d849da4ab9681da84bf 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f61eaa759ef58e9df985a15904c4d362 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c1f8a4cee40b36e5eca3a1d9afc80eda 1800w)
Baconsurret indrefilet av svin med honning glaze! - Salt, søtt, saftig og crispy
Endelig er våren her og grillsesongen er nå åpnet. Kombinasjonen av svin, bacon og honning glaze er enkelt og perfekt på grillen.
Ingredienser
Honning glaze
- 2 ss honning
- 1 ss dijon sennep
- 1 klump revet ingefær
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Baconsurret infrefilet
- 1 stk indrefilet av svin fra Coop
- 1 stk honning glaze
- 1 stk stor pakke bacon
- ris
- grønn salat
Denne retten er enkel og lage og smaker veldig godt. Baconet er med på å beskytte den fine indrefileten av svin og gi en salt og crispy overflate. Honning glazen gir sødme og friskhet med ingefær, sitron og sennep. Server denne enkle retten sammen med en god salat og litt ris.
Steg 1
Start med å lage honningglazen. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen til en jevn masse. Du skal bruke ca halvparten av glazen før den stekes og resten når den grilles.
![Dsc 0481](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0481.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3bafd0867cf73084c85b909b8d6c9289)
Steg 2
Skjær bort eventuelle slintrer på kjøttet og finn fram baconet. Legg baconet utover en skjærefjøl i et jevnt lag.
![Dsc 0486](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0486.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6a4fc1aea4df3f684f030c59bc076da1)
Steg 3
Smør litt glaze i en stripe bortover baconet der du skal legge kjøttet. Legg på kjøttet og påfør litt mer glaze. Rull baconet jevnt rundt kjøttet så hele kjøttet er dekt av bacon. Nå er kjøttet klart for grillen. Legg kjøttet i kjøleskap frem til det skal grilles.
![Dsc 0487](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0487.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e30a164f3dbf9b253e3188c513cfa17c)
Steg 4
Når du griller er det viktig med en direkte og en indirekte sone på grillen. Hvis du bruker kull så kun legg kull på den ene halvdelen. Hvis du bruker gass så fyr opp den ene siden og la den andre stå på lav varme. På denne måten kan du grille på høy varme direkte over varmen og du kan trekke kjøttet til den andre siden og varme det med lokk litt mer som en ovn.
![Dsc 0495](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0495.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6743aaef04029b73e2631615239f3524)
Steg 5
Legg kjøttet på grillen der det er varmest (direkte varme) og la grille i noen minutter til baconet begynner å få farge og bli sprøtt. Snurr rundt forsiktig på kjøttet. Etter noen minutter flytter du kjøttet over til den indirekte sonen. Pensle på mer glaze og lukk lokket på grillen og la kjøttet steke til det får en kjernetemperatur på ca 67 grader.
![Dsc 0499](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0499.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8909bfa3718bb7283e67e691f462878f)
Steg 6
La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det pent i skiver og serverer. En god og enkelt grillrett med mye smak. I dag ble denne retten servert med ris, en grønn salat og sweet chili saus.
![Dsc 0501](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0501.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b5447862ad6039b474dd0022df576f32)