Baconsurret indrefilet av svin med honning glaze! - Salt, søtt, saftig og crispy

Endelig er våren her og grillsesongen er nå åpnet. Kombinasjonen av svin, bacon og honning glaze er enkelt og perfekt på grillen.

Ingredienser

porsjoner

Honning glaze

  • 2 ss honning
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 klump revet ingefær
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Baconsurret infrefilet

  • 1 stk indrefilet av svin fra Coop
  • 1 stk honning glaze
  • 1 stk stor pakke bacon
  • ris
  • grønn salat
Ingredienser

Denne retten er enkel og lage og smaker veldig godt. Baconet er med på å beskytte den fine indrefileten av svin og gi en salt og crispy overflate. Honning glazen gir sødme og friskhet med ingefær, sitron og sennep. Server denne enkle retten sammen med en god salat og litt ris. 

Steg 1

Start med å lage honningglazen. Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen til en jevn masse. Du skal bruke ca halvparten av glazen før den stekes og resten når den grilles. 

Dsc 0481

Steg 2

Skjær bort eventuelle slintrer på kjøttet og finn fram baconet. Legg baconet utover en skjærefjøl i et jevnt lag.

Dsc 0486

Steg 3

Smør litt glaze i en stripe bortover baconet der du skal legge kjøttet. Legg på kjøttet og påfør litt mer glaze. Rull baconet jevnt rundt kjøttet så hele kjøttet er dekt av bacon. Nå er kjøttet klart for grillen. Legg kjøttet i kjøleskap frem til det skal grilles. 

Dsc 0487

Steg 4

Når du griller er det viktig med en direkte og en indirekte sone på grillen. Hvis du bruker kull så kun legg kull på den ene halvdelen. Hvis du bruker gass så fyr opp den ene siden og la den andre stå på lav varme. På denne måten kan du grille på høy varme direkte over varmen og du kan trekke kjøttet til den andre siden og varme det med lokk litt mer som en ovn.

Dsc 0495

Steg 5

Legg kjøttet på grillen der det er varmest (direkte varme) og la grille i noen minutter til baconet begynner å få farge og bli sprøtt. Snurr rundt forsiktig på kjøttet. Etter noen minutter flytter du kjøttet over til den indirekte sonen. Pensle på mer glaze og lukk lokket på grillen og la kjøttet steke til det får en kjernetemperatur på ca 67 grader. 

Dsc 0499

Steg 6

La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det pent i skiver og serverer. En god og enkelt grillrett med mye smak. I dag ble denne retten servert med ris, en grønn salat og sweet chili saus.

Dsc 0501