![](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=2b2ae7c0bfc925e0330e0bcc16223527 700w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9c25a7743a9c2a7aaac8a7b923789922 800w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=93ba7ea12e74273bcaff3bc65facebef 900w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c976a1e109e3df68453b8fd757253fea 1000w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=41be7a416f55560c413f31068ef5984b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=683ff957a2a738692f69b169a167c9c8 1200w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=481069b6cdb0bc46e454bdc3085f3caf 1300w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=6421855cee4ca4f3d830ab6461e759bb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1a96b08b612e68f490f656be688e4f42 1500w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8a7278d3be2eed0a9eef86605e693b18 1600w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f9929d7b64c9d12fec6416e6e9e74b8d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=61026708376fa82b5190305ed830b1d9 1800w)
Gratinerte blåskjell med chorizo på grillen - Magisk god kombinasjon
Rykende varme blåskjell rett fra grillen
Ingredienser
Gratinerte blåskjell med chorizo
- 1 net blåskjell
- 100 gram Chorizoblanding
- 50 gram revet ost (gruyere)
Chorizoblanding
- 100 gram chorizo
- 2 ss smør
- 2 ss finhakket persille
- 4 clove hvitløk
- 1 stk rød chili
- kraften fra blåskjellene
Damping av blåskjell
- 1 dl hvitvin
- 1 dl kremfløte
- salt
Blåskjell hører sommeren med og kan nytes i mange versjoner. Denne kombinasjonen av blåskjell med chorizo i en nydelig saus og toppet med smeltet ost er kanskje en av de beste. Det fine er at du kan forberede hele retten tidlig på dagen og sette i kjøleskapet. Når gjestene kommer er det bare å fyre opp grillen og gjøre alt ferdig på få minutter.
Steg 1
Start med å finkuttet chorizopølse i små biter og stek i litt smør til de blir sprø og smøret får en deilig rød farge mot slutten av steketiden tilsetter jeg hvitløken og chilien så den får være i et par minutter. Skru av varmen og tilsett finhakket persille.
![Blaskjell 3](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4dd14a9d1cc11c94f3d45173446f5e88)
![Blaskjell 4](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=769cc5f193d43100274c1ef3e56571be)
Steg 2
Rens blåskjellene og kast eventuelt skadede skjell. Finn frem en kjele med lokk. Legg blåskjellene i den varme kjelen. Hell over hvitvin og sett på lokket. La blåskjellene dampe i 2-3 minutter til skjellene er helt åpne. Plukk skjellene forsiktig opp av kjelen og legg i en bolle. I bunn av kjelen har du nå en nydelig blåskjellkraften. Hell i fløten og kok kraften ned så det bare er igjen litt væske i kjelen. Bland kraften sammen med chorizoblandingen. Hell dette nå over i en liten bolle.
![Blaskjell 5](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d594a5deb2e483138d979a8e029dc832)
Steg 3
Fjern halve skallet av hvert blåskjell og løsne blåskjellet fra skallet. Jeg synes det er lettest å bruke en spiseskje til dette. Legg blåskjellet tilbake i skjellet sitt. Legg alle skjellene i en form som tåler å settes i grillen. Fordel chorizo og smøret på alle blåskjellene.
![Blaskjell 6](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1e40e3c8e118d72254f07c4806d43995)
![Blaskjell 7](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=86acee6ff4fc1aa64dfeb9497e68c464)
![Blaskjell 8](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=62b2238b3ac37f0fd43c61c649aab7f7)
Steg 4
Avslutt med å finrive litt ost. Jeg har i dag brukt gruyer ost, men det fungerer fint med Comte eller mozzarella. Strø litt ost over hvert skjell. Dekk formen med plastfolie og sett hele formen i kjøleskapet frem til det skal grilles.
![Blaskjell 9](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8557aa944505e6df66e5305a4807ebd3)
Steg 5
Denne retten tar veldig kort tid å grille så jeg venter til rett før servering med å sette inn formen med blåskjellene. Varm grillen opp så den er varm (250 grader +) Sett formen inn i grillen og lukk lokket. Vent i 3-5 minutter til osten har smeltet og fått en gylden farge. Bruk grillklype (for de er varme) og legg nå blåskjellene over på fatet du ønsker å servere retten med. Sett frem på bordet og nytes rykende varme. Dette blir garantert populært og kanskje en smakskombinasjon dine gjester ikke har fått før. Lykke til.
![Blaskjell 10](https://gladkokken.imgix.net/blaskjell-10_2021-07-12-191521.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7212957892d9d505b820c68d76b1a7fe)