Gratinerte blåskjell med chorizo på grillen - Magisk god kombinasjon

Rykende varme blåskjell rett fra grillen

Ingredienser

Stort fat

Gratinerte blåskjell med chorizo

  • 1 net blåskjell
  • 100 gram Chorizoblanding
  • 50 gram revet ost (gruyere)

Chorizoblanding

  • 100 gram chorizo
  • 2 ss smør
  • 2 ss finhakket persille
  • 4 clove hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • kraften fra blåskjellene

Damping av blåskjell

  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl kremfløte
  • salt
Ingredienser

Blåskjell hører sommeren med og kan nytes i mange versjoner. Denne kombinasjonen av blåskjell med chorizo i en nydelig saus og toppet med smeltet ost er kanskje en av de beste. Det fine er at du kan forberede hele retten tidlig på dagen og sette i kjøleskapet. Når gjestene kommer er det bare å fyre opp grillen og gjøre alt ferdig på få minutter.

Steg 1

Start med å finkuttet chorizopølse i små biter og stek i litt smør til de blir sprø og smøret får en deilig rød farge mot slutten av steketiden tilsetter jeg hvitløken og chilien så den får være i et par minutter. Skru av varmen og tilsett finhakket persille.

Blaskjell 3
Blaskjell 4

Steg 2

Rens blåskjellene og kast eventuelt skadede skjell. Finn frem en kjele med lokk. Legg blåskjellene i den varme kjelen. Hell over hvitvin og sett på lokket. La blåskjellene dampe i 2-3 minutter til skjellene er helt åpne. Plukk skjellene forsiktig opp av kjelen og legg i en bolle. I bunn av kjelen har du nå en nydelig blåskjellkraften. Hell i fløten og kok kraften ned så det bare er igjen litt væske i kjelen. Bland kraften sammen med chorizoblandingen. Hell dette nå over i en liten bolle.

Blaskjell 5

Steg 3

Fjern halve skallet av hvert blåskjell og løsne blåskjellet fra skallet. Jeg synes det er lettest å bruke en spiseskje til dette. Legg blåskjellet tilbake i skjellet sitt. Legg alle skjellene i en form som tåler å settes i grillen. Fordel chorizo og smøret på alle blåskjellene.

Blaskjell 6
Blaskjell 7
Blaskjell 8

Steg 4

Avslutt med å finrive litt ost. Jeg har i dag brukt gruyer ost, men det fungerer fint med Comte eller mozzarella. Strø litt ost over hvert skjell. Dekk formen med plastfolie og sett hele formen i kjøleskapet frem til det skal grilles.

Blaskjell 9

Steg 5

Denne retten tar veldig kort tid å grille så jeg venter til rett før servering med å sette inn formen med blåskjellene. Varm grillen opp så den er varm (250 grader +) Sett formen inn i grillen og lukk lokket. Vent i 3-5 minutter til osten har smeltet og fått en gylden farge. Bruk grillklype (for de er varme) og legg nå blåskjellene over på fatet du ønsker å servere retten med. Sett frem på bordet og nytes rykende varme. Dette blir garantert populært og kanskje en smakskombinasjon dine gjester ikke har fått før. Lykke til.

Blaskjell 10