![](https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=be37228da1b816ce2d49ee6a1edad140 700w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=165aef849d17ed326d7125a083d4436f 800w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=14e14b530164a6d5dd152ad965b9fbd7 900w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e1b8066c1b443285ea7be09b615b4b2d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=704edaf2e0bee7ae4848d82b576d4a7c 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=710e1061d7358a4a3f1f551fc33b48da 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=6d0294ac2d399d8b42b9505a951f3e27 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e6a918af3b226f82073346268f966659 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=f85125f0f318886f966fb7d74e3d9fa5 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=1916bf0937f6b9d6b8a8432116c48698 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=4b5f38c234df9ecebb1f05bb46e8a2f1 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=fe0bdf2c4ed527825d18b6c9f7a7254f 1800w)
Moules Frites - Blåskjell i fantastisk saus med pommes frites og aioli
Belgias nasjonalrett forvandler billige råvarer til en magisk smaksopplevelse.
Ingredienser
Blåskjell med kraft
- 1 nett blåskjell
- 2 ss smør
- 3 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk laurbærblad
- 2 dl tørr hvitvin
- 1,5 dl kremfløte
- 1 skive sitron
- 1 håndfull bladpersille
- litt sitron
Tilbehør
- Pommes frites
- Aioli
- Sitronskive
Denne retten er populær mange steder i Europa, men har sitt opphav fra Belgia og Frankrike. Kombinasjonen med pommes frites og aioli gir en deilig saltsmak og sprøhet til denne retten. Blåskjellene er laget på klassisk fransk vis og kalles Moules Mariniéres. Jeg synes denne kombinasjonen er veldig god og perfekt sammen med et godt glass vin.
Steg 1
Start med å skylle blåskjellene godt i kaldt vann og rens de for eventuelt "skjegg" Pass på at alle er hele og kast eventuelt knuste blåskjell. Hvis de ikke lukker seg når du klemmer på dem kaster jeg de også. Bruk alltid friske og gode blåskjell.
![Moules frites 3](https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14d8f28c73423bf2233f91668b7a7ec7)
Steg 2
Dette er en rask rett å lage så jeg forbereder alt til blåskjellene i forkant. Finkutt sjalottløk og hvitløk og finn frem hvitvin, urter og kremfløte.
Steg 3
Aioli kan du gjerne lage i stand i god tid i forveien. Jeg legger ut en link her til min veldig gode hjemmelagede aioli. Gladkokkens Aioli
![Moules frites 2](https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2ec7f00f9d61d8234bd2b66d14561640)
Steg 4
Du kan kjøpe pommes ferdig eller lage dem selv. Hjemmelaget er alltid best. Det er viktig at pommes frites er rykende varme og sprø når du serverer denne retten. Her er min oppskrift til hjemmelagde Pommes frites Pommes Frites - Sånn blir de perfekte!
![Pommes Front](https://gladkokken.imgix.net/pommes-front.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=94a7f9da975f19725037eaf055921233)
Steg 5
Start med å finne frem en kjele du har et lokk til. Sett på medium varme og smelt smøret i kjelen. Tilsett sjalottløk, hvitløk og laurbærblad. Stek i noen minutter til løken begynner å bli blank og myk. Skru nå opp varmen til høy varme og hell i blåskjellene. Rør godt rundt. Hell over hvitvin og sett på lokket. La blåskjellene dampe i 5-6 minutter avhengig av størrelse. Jeg rister på kjelen et par ganger underveis. Når alle blåskjellene er åpne er de klare. Blåskjell som ikke har åpnet seg er det bare å kaste.
![Moules frites 6](https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7c0249218d8041b46f8f13eba1cd33e0)
Steg 6
Skru ned varmen og hell over kremfløten og finhakket persille. Rør godt rundt og smak til kraften om den trenger litt mer salt. Skvis en skive sitron i gryta. Hell rykende varm over på en tallerken og server sammen med sprø pommes frites og aioli. Jeg pleier også å servere med en skive sitron for de som ønsker ekstra syre.
![Moules frites](https://gladkokken.imgix.net/Moules-frites_2021-04-02-090845.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4fb6ba8f1e539c330a55a7ea4bb2d4b5)