Pommes Frites - Sånn blir de perfekte!

Min mening er at en perfekt Pommes frites skal være helt sprø på utsiden og innsiden skal være deilig å myk.

Ingredienser

porsjoner
  • 16 store kokefaste poteter
  • frityrolje
  • salt og pepper
  • finhakket persille
Ingredienser

Pommes Frites smaker utrolig godt når de er laget skikkelig. Dessverre så serveres det utrolig mye dårlig Pommes frites rundt omkring. Dette er ikke en metode jeg har funnet ut selv, men jeg har prøvd metoden mange ganger og resultatet blir helt perfekt. Det er den verdenskjente kokken Heston Blumenthal som viste dette i sin serie: "In search for perfection" Det fine med denne metoden er at du kan gjøre alle stegene i oppskriften uten den siste ferdig i lang tid før gjestene kommer og det er kun den siste friteringen rett før servering.

Ingrediens

Steg 1

Start med å kutte opp potetene i pene strimler. Det er viktig at de har litt tykkelse. Jeg lager de på ca 0,5- 0,8 cm. Det er bare morsomt at de har litt forskjellig lengde, men det lønner seg at tykkelsen er ganske lik.

Steg 1

Steg 2

Legg de ferdig kuttede potetene i en stor kjele og sett den under kaldt vann i vasken. La den stå i kaldt vann i 10 minutter. Dette gjør at du får vekk mye av stivelsen fra potetene.

Steg 2

Steg 3

Hell av det kalde vannet og hell i nytt vann med litt salt. Potetene skal varmes opp og trekke/småkoke i ca 15 minutter til de er ganske møre. Hell forsiktig av vannet og legg chipsene på et stort stekebrett.

Steg 3

Steg 4

La de dampe fra seg og sett gjerne stekebrettet i kjøleskapet eller fryseren. Der er det tørrere luft og litt av målet er å få ut fuktighet fra potetene.

Steg 5

Finn frem en stor kjele eller frityrkoker og hell i olje. Varm opp oljen til 160 grader.

Friter i flere omganger så du har full kontroll. Ikke ha i for mye olje da kan det renne over. Det bobler mye når du legger i potetene. Friter i 5 minutter på 160 grader og legg de tilbake i stekeformen. Når du er ferdig med å fritere alle potetene 1 gang setter du formen tilbake i kjøleskap/fryser for minimum 10 minutter

Steg 6

Steg 6

Rett før levering skrur du opp varmen så oljen får en temperatur på 190 grader. Nå skal skal de friteres i ca 3 minutter til de har fått en helt gylden farge og er helt sprø. Legg over på en rist eller bakepapir så fettet får rent av. Legg i en bolle og strø på litt salt, pepper og finhakket persille. Server rykende varme!

Denne metoden sikrer deg perfekte Pommes Frites. Du kan gjøre i stand steg 1-3 dagen før eller tidlig på dagen. Da har du bare steg 4 igjen før du kan servere! Litt jobb, men vil du ha det beste resultatet er dette den beste metoden. Lykke til.

Pommes Front