Hamburgere er populært her hjemme hele året. Denne oppskriften er for de dagene hvor ting skal gå fort og du har lyst på en kjapp og god hverdagsburger. Det er mye dårlige ferdigburgere i butikken. Med disse triksene får du en saftig burger med god smak. Jeg synes det er bedre å lage litt større burgere å servere en burger pr person.
Ingredienser
1 porsjon gir 1 stor burger på underkant av 200 gram.
- 800 gram kjøttdeig
- 1 dl griljermel
- 1 stk egg
- 1 ts salt
- 2 ts oregano
- 2 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 2 ts worcestersauce
Steg 1
Start med å blande sammen saltet i kjøttdeigen og tilsett resten av ingredisenene. Bland sammen til burgeren får en litt klissete og seig konsistens. Del farsen opp i 4-6 like store boller og form til en fin hamburger.
Steg 2
Jeg har en hamburgerpresse liggende i skuffen og den pleier jeg å bruke, men det er ikke nødvendig.
Steg 3
Stek på høy varme i en stekepanne med litt nøytral olje. Sett ovnen på 225 grader.
Steg 4
Når du har stekt burgeren raskt på begge sider legger du de i en ildfastform. Målet er at burgeren skal få en fin skorpe, men ikke være brent. Legg på ost hvis du liker det og sett i ovnen.
Steg 5
De trenger ca 10 minutter så er de ferdige. Det er smart triks å steke hamburgerbrødene i en tørr panne. Da får de stekeskorpe noe som smaker godt og har den smarte funksjonen av dressing ikke trekker ned i brødet.
Steg 6
Jeg synes sylteagurk, rødløk og tomat er de viktigste ingrediensene, men her kan du bruke akkurat hva du liker. Bruk en god dressing, aioli eller sennep og ketchup.
Server gjerne på et brett. Det er helt klart lov å spise en burger med henda! Lykke til og nyt en god burger.