![](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ecbf18d4d097436fa88b2c855409ff10 700w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9d35fac7af57454e169e1aa4583bd8be 800w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=62a3d1e1089418829a00b2c8df5d9886 900w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=702afe99904fa5c134da547943908d7c 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e9323a2188abc54737b0d44fc8017a63 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7c0b850d0ed67396c13961828d72b5f6 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=e5fbf7bb969b7346564ccb5e6a038f3b 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=c21af36487f7508d2816fd8fc44a9cc6 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=16417becffae908ff6c05e975439988a 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=e09445c8f3bad3536a766ec1242052b3 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c85cd9717e1e74483f1fa55fc897066f 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=36b48fdcc9f06946f73144c19d18c27c 1800w)
Saltimbocca di Pollo - Deilig Italiensk kyllingrett!
Saftig kylling og sprø parmaskinke med nydelig saus!
Ingredienser
- 2 stk kyllingbryst
- 6 skiver parmaskinke / spekeskinke
- 20 blader fersk salvie
- 2 dl hvetemel
- 2 dl hvitvin
- 3 dl kyllingkraft
- 3 ss smør
- 4 fedd hvitløk
- 50 gram parmesan
- olivenolje til steking
- salt og pepper
Saltimbocca di Pollo er en Italiensk klassiker. Orginalen lages med tynne skiver av kalvekjøtt, men versjonen med kylling har blitt veldig populær fordi det er lettere å få tak i og resultatet blir kanskje enda mer saftig. Saltimbocca betyr over noe som (salto i munnen) å referer til at dette er en smaksmessig fest. Server med pasta eller stekte poteter. Nederst i oppskriften finner du også en instruksjonsvideo av hvordan jeg lager retten.
![Saltimbucca](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc07b8537ad95718337c663cdfad9ac1)
Steg 1
Start med å fjerne eventuelt skinn fra kyllingbrystene og del på langs så du får to tynnere deler av kyllingbrystet. Jeg bruker en zipbag, men du kan også bruke matpapir. Legg de halve kyllingfiletene mellom og bank med en kjevle eller liknende til de blir jevnt tykke og litt flatere. Legg på parmaskinke, litt nykvernet pepper og 3 stk salvieblader pr kyllingbit.. Jeg bruker litt olivenolje mellom parmaskinke og salvie som et lite klister. Legg over plasten igjen og press godt så de sitter sammen. Jeg anbefaler å se videoen nederst i denne oppskriften som viser hele prosessen.
![Saltimbucca 2](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=30815c4540aefa9417c3269a98ad7873)
![Saltimbucca 3](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d39ff59d33e1cee86ebbdd0204412f33)
![Saltimbucca 4](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=78a9dc8d9dcef21714ad24142deec8a3)
Steg 2
Finn frem en tallerken og hell i melet. Krydre melet med salt og pepper og bland sammen. Dypp kyllingbitene i melet på begge sider. Dette gir en god farge når du steker og er med å tykner sausen litt.
Steg 3
Bruk en stor stekepanne og varm den opp så den blir skikkelig varm. Hell i olivenolje så det akkurat dekker bunn og legg kyllingen med parmaskinke ned først. Stek i ca 2 minutter så du får en gylden og stekt overside. Snu kyllingen og tilsett smøret og hele hvitløksfedd. La steke i ca 1 minutt før du heller over hvitvinen. La denne redusere litt før du heller i kyllingkraften. Skru ned varmen og la småkoke i 3-4 minutter til kyllingen er klar. Jeg legger noen ekstra salvieblader i sausen og river over litt parmesan.
![Saltimbucca 5](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ad2f1f35a45d69b32ed46ca7b3b1411d)
![Saltimbucca 6](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=29038a98a90059b28c0a109a33a1786d)
Steg 4
Legg over på et fat og hell den gode sausen over. Nå er retten klar for å nytes! Server med en god pasta eller stekte poteter. Her kan du se video av hvordan jeg lager retten.
![Saltimbucca 8](https://gladkokken.imgix.net/Saltimbucca-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=83fa6f1a79819fcdf4cce143b896d4df)