Saltimbocca di Pollo - Deilig Italiensk kyllingrett!

Saftig kylling og sprø parmaskinke med nydelig saus!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk kyllingbryst
  • 6 skiver parmaskinke / spekeskinke
  • 20 blader fersk salvie
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl hvitvin
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 ss smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 50 gram parmesan
  • olivenolje til steking
  • salt og pepper
Ingredienser

Saltimbocca di Pollo er en Italiensk klassiker. Orginalen lages med tynne skiver av kalvekjøtt, men versjonen med kylling har blitt veldig populær fordi det er lettere å få tak i og resultatet blir kanskje enda mer saftig. Saltimbocca betyr over noe som (salto i munnen) å referer til at dette er en smaksmessig fest. Server med pasta eller stekte poteter. Nederst i oppskriften finner du også en instruksjonsvideo av hvordan jeg lager retten.

Saltimbucca

Steg 1

Start med å fjerne eventuelt skinn fra kyllingbrystene og del på langs så du får to tynnere deler av kyllingbrystet. Jeg bruker en zipbag, men du kan også bruke matpapir. Legg de halve kyllingfiletene mellom og bank med en kjevle eller liknende til de blir jevnt tykke og litt flatere. Legg på parmaskinke, litt nykvernet pepper og 3 stk salvieblader pr kyllingbit.. Jeg bruker litt olivenolje mellom parmaskinke og salvie som et lite klister. Legg over plasten igjen og press godt så de sitter sammen. Jeg anbefaler å se videoen nederst i denne oppskriften som viser hele prosessen.

Saltimbucca 2
Saltimbucca 3
Saltimbucca 4

Steg 2

Finn frem en tallerken og hell i melet. Krydre melet med salt og pepper og bland sammen. Dypp kyllingbitene i melet på begge sider. Dette gir en god farge når du steker og er med å tykner sausen litt.

Steg 3

Bruk en stor stekepanne og varm den opp så den blir skikkelig varm. Hell i olivenolje så det akkurat dekker bunn og legg kyllingen med parmaskinke ned først. Stek i ca 2 minutter så du får en gylden og stekt overside. Snu kyllingen og tilsett smøret og hele hvitløksfedd. La steke i ca 1 minutt før du heller over hvitvinen. La denne redusere litt før du heller i kyllingkraften. Skru ned varmen og la småkoke i 3-4 minutter til kyllingen er klar. Jeg legger noen ekstra salvieblader i sausen og river over litt parmesan.

Saltimbucca 5
Saltimbucca 6

Steg 4

Legg over på et fat og hell den gode sausen over. Nå er retten klar for å nytes! Server med en god pasta eller stekte poteter. Her kan du se video av hvordan jeg lager retten.

Saltimbucca 8