Spagetti Frutti di Mare - En klassisk Italiensk pastarett med sjømat
Jeg elsker denne pastaretten!
Ingredienser
- 1 nett blåskjell
- 200 gram reker
- 8 stk rå scampi
- 300 gram spagetti
- 1 stk løk
- 2 ts sukker
- 1 ss olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 2 ts chiliflakes
- 2 ss tomatpure
- 2 dl hvitvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl kokevann fra pasta
- 1 skive sitron
- 1 ss smør
- 2 ss finhakket bladpersille
- salt og pepper
Denne deilige pastaretten med sjømat og en herlig tomatsaus smakte jeg for første gang i Italia. Det er lov å variere sjømaten med hva som er tilgjengelig, men blåskjell burde være med da dette gir en herlig smak til sausen. Her skal jeg vise deg hvordan du også kan lage denne Italienske klassikeren hjemme.
Steg 1
Jeg starter med å finne frem råvarene og kontrollere blåskjellene. Skyll godt i kaldt vann og fjern eventuelt "skjegg". Kast skjell som er ødelagt i skallet eller ikke lukker seg hvis du klemmer på dem.
Steg 2
Start med å finne frem en kjele som du har lokk til. Hell i god olivenolje og tilsett løken, sukker og chiliflakes. Når løken begynner å få en fin gylden farge er det på tide å legge i hvitløk. Stek 2 minutter før du tilsetter tomatpure. Stek videre i 5 minutter.
Steg 3
Hell blåskjellene i kjelen og bland de godt sammen med tomatpure og løk blandingen. Hell over 2 dl hvitvin og sett på lokket. La blåskjellene dampe i 3-5 minutter til alle har åpnet seg. Plukk ut blåskjellene når de er klare og legg over i en bolle.
Steg 4
Kok opp spagetti av god kvalitet i saltet vann. Spagettien skal kokes 2-3 minutter kortere enn det som står på pakken. Da er spagettien litt underkokt og den skal få lov til å koke ferdig i den gode sausen. VIKTIG: ikke kast ut kokevannet til pastaen. Vi skal bruke litt av dette i sausen.
Steg 5
Hell de hermetiske tomatene i kjelen og la koke i 10 minutter. Hell 1 dl kokevann fra pasta i sausen.
Steg 6
Hell den litt underkokte spagettien over i sausen. Det er ekstremt viktig å blande pastaen med sausen. Dette gjør at sausen klisterer seg til pastaen og gir en langt bedre smak. Legg i rå scampi. La scampiene trekke sammen med sausen i 2 minutter før du tilsetter resten.
Steg 7
Legg blåskjellene tilbake i kjelen sammen med rekene. Legg i litt smørklump og rør godt sammen. Smak til sausen med litt sitronsaft, salt og pepper. Avslutt med å strø over finhakket bladpersille og nå er retten klar for å nytes. En klassisk Italiensk pastarett med sjømat.
Denne retten kan serveres enkeltvis eller legges på et stort fat for å deles. Lykke til.