Å lage en perfekt risotto krever oppmerksomhet og kjærlighet.
Ingredienser
- 350 gram Risottoris
- 1 liter skalldyrkraft
- 4 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 1 ss olivenolje
- 1 ts chiliflakes
- 0,5 ts safran
- 50 gram parmesan
- 30 gram smør
- 1 kg reker
- 8 stk scampi
- 2 stk sjøkreps
- litt bladpersille
- salt og sitron
I denne oppskriften skal jeg vise deg hvordan du lager en perfekt risotto hjemme. Dette er en rett som krever oppmerksomhet og kjærlighet av den som lager maten. Med gode råvarer blir dette en middag som både ser vakker ut og smaker helt fantastisk!
Steg 1
Når jeg skal lage risotto gjør jeg i stand alt jeg trenger i forkant så jeg kan gi min fulle oppmerksomhet til risottoen i 20 minutter.
Steg 2
Start med å helle olivenolje i kjelen og tilsett chiliflakes, safran, hvitløk og sjalottløk. Stek dette i et par minutter til løken har blitt myk.
Steg 3
Hell i risen og bland godt sammen. Jeg steker risen ca 1 minutt før jeg heller i hvitvinen. Rør jevnlig hele tiden. Jeg starter en klokke i det jeg heller i risen på 19 minutter. Når all væsken fra vinen er borte begynner jeg å tilsette skalldyrskraften litt og litt. Det er smart å varme opp kraften.
Steg 4
Nå er det bare å fortsette med å røre rolig i risen og spe på med varm kraft til vi nærmer oss den 19 minuttet. Jeg steker sjøkreps og scampi i en egen panne samtidig. Når tiden nærmer seg er det viktig å smake på risen. Det skal være litt tyggemotstand i risen. Når jeg er fornøyd med risen (etter ca 19 minutter) skrur jeg av varmen og rører inn smør og parmesan. Smak til med salt og sitronsaft.
Steg 5
Legg i reker, scampi og sjøkreps. Strø over litt finhakket persille og skalldyrsrisottoen er klar for å servere. Denne skal serveres rykende varm så jeg lar gjerne gjestene vente ved bordet de siste minuttene før denne serveres. Lykke til.