Glad BBQ saus - hjemmelaget er så mye bedre!

Laget med ekte Norsk akevitt og gode smaker!

Ingredienser

stort Norgesglass
  • 2 dl soya saus
  • 1,5 dl worchester saus
  • 2,5 dl kraft svin/kylling
  • 3 dl heinz chilisaus
  • 3 dl Ketchup
  • 2 dl Akevitt (lett og fruktig)
  • 5 dl brunt sukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl akasie honning
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 stk hele kinahvitløk
  • 1 stk habanero chili
  • 1 ss nøytral olje (til steking)
  • 100 gram smør
Ingredienser

Jeg elsker BBQ og skal du lage ordentlig god BBQ mat må du ha hjemmelaget saus. Det er ikke vanskelig å lage og lag gjerne en stor porsjon da dette har god holdbarhet i kjøleskapet. Kan brukes ved siden av grillmat som saus eller til å pensle kjøtt med for den perfekte glaze.

Glad BBQ

Steg 1

Start med å kutte chili, hvitløk og sjalottløk i skiver og stek i nøytral olje. Stek til løken har blitt blank og myk. Hell over kraften og la koke i 5-10 minutter for å gi fra seg mest mulig smak.

Glad BBQ 3

Steg 2

Sil nå av dette i en ny kjele og da sitter du igjen med en utrolig deilig kraft som er basen for denne sausen. Tilsett resten av ingrediensene utenom smør. Rør godt rundt og kok opp. La sausen småkoke i 15-20 minutter så den tykner inn og smaken blir enda mer kraftig. Husk av sausen tykner enda mer når den kjøles ned.

Glad BBQ 5

Steg 3

Skru av varmen og tilsett smøret. La dette smelte inn i sausen og rør godt til en jevn og fin saus. Dette gir en veldig god smak og du får en blank og fin saus. Hell over på glass og du er nå klar for å nyte sommeren med hjemmelaget BBQ saus. Sjekk video av hele prosessen her.

Glad BBQ 7