Tikka Masala - Saftige kyllingbiter som svømmer i en kremet indisk tomatsaus!

Min versjon av den klassiske og kjente Tikka Masala

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg Lår av kylling
  • 2 stk løk
  • 3 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 3 ss tomatpure
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 4 dl Kyllingkraft
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss garam masala
  • 0,5 ss cummin
  • 0,5 ss malt koriander
  • 0,5 ss gurkemeie
  • 0,5 ss chilipulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts sort malt pepper
  • 1 stk lime (kun saften)
  • koriander
Ingredienser

Ryktene sier at den er en av Englands mest spiste retter. Det finnes utallige varianter og oppskrifter av Tikka Masala og her er min versjon. Jeg har brukt kokosmelk i stedet for fløte noe jeg synes passer godt i denne retten. Min versjon tar ikke like lang tid som en tradisjonell Tikka Masala så den passer fint til både hverdagsmiddag og helg. Server med nanbrød, ris og topp med fersk koriander.

Steg 1

Start med å blande alle krydderne og legg i en skål.

Dsc 0625 2

Steg 2

Skjær opp lårene i passe store biter. En passe stor bit er en bit som er passe stor til å putte i munnen.

Dsc 0626 2

Steg 3

Bland krydderet godt sammen med kyllingen og la hvile i minimum 15 minutter.

Dsc 0628

Steg 4

Finn frem en kjele og legg i nøytral olje og smør. Sett panna på høy varme. Nå skal du brune kjøttet litt og litt på alle kanter. Kyllingen skal få en stekeskorpe, men trenger ikke være gjennomstekt. Legg det stekte kjøttet over i en bolle eller tallerken.

Dsc 0634
Dsc 0647 2

Steg 5

Kutt opp løken. Når du er ferdig å steke kjøttet legger du løken i den deilige krydrede olje/smøret. Stek løken på høy varme til den har blitt helt gylden.

Dsc 0646
Dsc 0654

Steg 6

Legg i tomatpure, hvitløk og ingefær og stek i 5 minutter til.

Dsc 0658

Steg 7

Tilsett halvparten av korianderen, hermetiske tomater, kyllingkraft og kokosmelk bland godt sammen. La dette koke i 5 minutter før du kjører sausen glatt med en stavmikser.

Dsc 0663

Steg 8

Tilsett kyllingen tilbake i sausen. La trekke i 30 minutter på svak varme. Tilsett saften av 1 lime og smak til retten med chili, salt og pepper. Skru av varmen og rør inn 1 ss med smør rett før servering.

Dsc 0679 2

Server sammen med ris, nanbrød og strø gjerne litt fersk koriander over rett før servering. Lykke til.

Dsc 0690 2