![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=386fcbb58c27de76943e084f597babb4 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=80ff7e7ca7f9e59a31674aa5bab7a89f 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=ef46603ec4f6e734c3253426afb03880 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=0c15cd47ac8e1242a2e355f1f61ea581 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2c9f51193473a80d4c3422e114f1b207 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5331c0efd2147980ede18197c6521a69 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=07bdd2a8e9b1ea1fea22f22308bd1ce0 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=2cf88d6a3cf80a02d2f9ca14f7069344 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d6553c0aa48da1329a3ae655f413aa8e 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=537d4b7a6c8bd23b0c5119351571bbdc 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ed7d7cfab32931f454d70b22d64dfa61 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=aaddf5dbb742c10e1d469e22ac436420 1800w)
Tikka Masala - Saftige kyllingbiter som svømmer i en kremet indisk tomatsaus!
Min versjon av den klassiske og kjente Tikka Masala
Ingredienser
- 1,2 kg Lår av kylling
- 2 stk løk
- 3 ss smør
- 1 ss nøytral olje
- 6 fedd hvitløk
- 1 ss revet fersk ingefær
- 3 ss tomatpure
- 2 bokser hermetiske tomater
- 4 dl Kyllingkraft
- 2 dl kremfløte
- 1 ss garam masala
- 0,5 ss cummin
- 0,5 ss malt koriander
- 0,5 ss gurkemeie
- 0,5 ss chilipulver
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ts sort malt pepper
- 1 stk lime (kun saften)
- koriander
- 2 stk grønne kardemomme
Ryktene sier at den er en av Englands mest spiste retter. Det finnes utallige varianter og oppskrifter av Tikka Masala og her er min versjon. Jeg har brukt kokosmelk i stedet for fløte noe jeg synes passer godt i denne retten. Min versjon tar ikke like lang tid som en tradisjonell Tikka Masala så den passer fint til både hverdagsmiddag og helg. Server med nanbrød, ris og topp med fersk koriander.
Steg 1
Start med å blande alle krydderne og legg i en skål.
![Dsc 0625 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0625-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9e261268dccff7d77c6caab990882aca)
Steg 2
Skjær opp lårene i passe store biter. En passe stor bit er en bit som er passe stor til å putte i munnen.
![Dsc 0626 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0626-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=62210b578ce9a4ed1af4e94e2be3ba0e)
Steg 3
Bland krydderet godt sammen med kyllingen og la hvile i minimum 15 minutter.
![Dsc 0628](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0628.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=67f03dfa4c4cfa9f10bb9f7bc4f7443d)
Steg 4
Finn frem en kjele og legg i nøytral olje og smør. Sett panna på høy varme. Nå skal du brune kjøttet litt og litt på alle kanter. Kyllingen skal få en stekeskorpe, men trenger ikke være gjennomstekt. Legg det stekte kjøttet over i en bolle eller tallerken.
![Dsc 0634](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0634.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd23397d479bbe89877bd9b93a6c40f9)
![Dsc 0647 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0647-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c7b8794f7631ec06043af7e62fbe7f5d)
Steg 5
Kutt opp løken. Når du er ferdig å steke kjøttet legger du løken i den deilige krydrede olje/smøret. Stek løken på høy varme til den har blitt helt gylden.
![Dsc 0646](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0646.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=133d84cc6929a7c36968f0b59eccd28f)
![Dsc 0654](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0654.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=78aa76ccb656368b684562d7956b3c17)
Steg 6
Legg i tomatpure, hvitløk og ingefær og stek i 5 minutter til.
![Dsc 0658](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0658.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9eeef160022d0c7454974ef301ded5ea)
Steg 7
Tilsett halvparten av korianderen, hermetiske tomater, kyllingkraft og kokosmelk bland godt sammen. La dette koke i 5 minutter før du kjører sausen glatt med en stavmikser.
![Dsc 0663](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0663.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bf2ffa276fdc57e87b69414e71903593)
Steg 8
Tilsett kyllingen tilbake i sausen. La trekke i 30 minutter på svak varme. Tilsett saften av 1 lime og smak til retten med chili, salt og pepper. Skru av varmen og rør inn 1 ss med smør rett før servering.
![Dsc 0679 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0679-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ead526930365bbbed754cbff9d9bfcac)
Server sammen med ris, nanbrød og strø gjerne litt fersk koriander over rett før servering. Lykke til.
![Dsc 0690 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0690-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0cf835361b877131bf17fdbabf6966f4)