Lukten av de gode krydderne og lammet sprer seg i hele huset når denne retten står i ovnen og koser seg.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg lammelår i skiver
  • 2 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 3 dl gresk yoghurt naturell
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl rosiner (helst gule)
  • 2 ts hel sort pepper
  • 1 ss korianderfrø
  • 2 ts cummin
  • 2 ts cayennepepper
  • 2 ss garam masala
  • 80 gram mandler.
Ingredienser

Jeg er veldig glad i Indisk mat og nå som det er sesong for lam her hjemme kan disse to med glede kombineres. Deilige lammelår som står i ovnen i 3 timer med masse gode Indiske smaker. Server sammen med Ris, nanbrød og gjerne litt raita. Når jeg først lager sånne retter så lager jeg en stor porsjon. Spar restene og du har nok en strålende middag med liten innsats en dag snart.

Steg 1

Start med å helle alle krydderne og mandler i en tørr kjele og stek med på medium varme i 10 minutter. Når du gjør dette får du frem smakene langt bedre og det lukter veldig godt.

Dsc 0817 2
Dsc 0828

Steg 2

Skjær opp lammet i store biter og legg i en stekeform. Hell krydderet over i en blender/krydderkvern/morter og knus. Hell krydderet over kjøttet og bland godt sammen med hendene.

Dsc 0831
Dsc 0835

Steg 3

Sett hele formen med kjøttet i ovnen på grillfunksjon og grill på maks varme i 10 minutter til kjøttet begynner å få en gylden skorpe.

Steg 4

I samme stekepannen som du hadde krydderet tilsetter du nå nøytral olje og smør. Finhakk all løken og stek løken til den har blitt mørk gylden. Tilsett deretter hvitløk, hakkede rosiner og fersk ingefær. Stek i noen minutter til før du tilsetter kokosmelk og yoghurt naturell.

Dsc 0845 2
Dsc 0848 2

Steg 5

Hell blandingen fra stekepanne over de grillede lammebitene og bland godt sammen. Sett stekovnen på 160 grader varmluft og sett formen inn i ovnen.

Dsc 0855

Steg 6

Etter 1 time blander jeg i formen en gang til og setter ned til 120 grader. Nå skal det få stå her i 1 1/2 - 2 timer til. Rør i formen så alt blander seg godt hver time. Fyll på med litt vann hvis sausen blir for tørr. Smak til med salt. Rett før servering drysser jeg over noen chili, hakkede mandler og litt koriander.

Dsc 0864

Steg 7

Server sammen med ris, nanbrød og raita. Denne retten smaker så godt og er en virkelig god måte å bruke det Norske lammet på.

Dsc 0883