Indisk hverdagsmat for hele familien - laget på under 10 minutter
Dette er et godt tips for dager hvor man har dårlig tid. Her har jeg brukt ferdig nan brød, kylling, grønnsaker, yoghurt og chillidressing. Dette måltidet kan du lage så fort fordi nanbrødet faktisk er ferdig stekt.
Ingredienser
- 4 stk kylling filet/lår
- 8 stk nanbrød (ca 1-2stk pr.pers)
- koriander
- rødløk
- vårløk
- paprika
- avokado
- chili
- lime
- naturel youghurt
- red curry paste
- chilisaus
- indisk tandoorikrydder
Jeg gir deg noen triks for hvordan du kan få god smak i denne retten. Selv om dette er en rask middag som du er ferdig på under 10 minutter smaker den veldig godt. Det fine er at barn selv kan velge hva de skal ha på og derfor blir hele familien fornøyde.
Steg 1
For å rekke middagen på under 10 minutter er det viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge. Jeg starter med å sette ovnen på 200 grader og setter en stekepanne på varme med litt nøytral olje. Finn frem kyllingen og strø over litt tandoorikrydder.
Steg 2
Dette kan gjerne gjøres dagen før eller tidlig på morgenen, men fungerer også greit å gjøre rett før den skal stekes. Legg kyllingen i stekepanna. Nå kan du begynne å kutte opp grønnsaker. Kutt opp løk, chili, koriander, vårløk, paprika og avokado. Når kyllingen har stekt litt på begge sider pleier jeg å dele den i 2 da går stekingen fortere.
Steg 3
Når kyllingen er klar i panne tar jeg litt vann på nanbrødene. Smør deretter på litt red currypaste
Steg 4
Legg på kylling, avokado, løk, chili, vårløk og paprika.
Steg 5
Stek i ca 3-4 minutter i ovnen.
Steg 6
Ta nanbrødene ut og legg på koriander, naturellyoghurt, chilisaus og klem over litt sitronsaft. Nå er maten klar for å spises. En deilig Indisk hurtigmiddag. Hvis du har små barn kan du også bare varme brødene med kylling og paprika eller det de liker. På den måten blir alle fornøyde og mette. Lykke til.