![](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c03e6deb6c4f4097bca6c63a9ca67906 700w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=499051a887b4dabdfaccd48f0453dff1 800w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=eeaf38e440ac5e5589947bf0537ab02d 900w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=80450ff55932a1bb64252b436b8c4a67 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=1d91882cfb0331dd546cba1b0b33c976 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2d9d19a9e31318ff745af543b3112d37 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=9793cdf6426bf4c78489e5b77665abdc 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=469e366028ead0929d173fec5fb38ff5 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c270605747db552070672ff1010a9762 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=25e4b821115b6f7122ec28403c1c71ec 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=9983d63fe5489652e27884818828fb1d 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=391821d924ef203f8d4420d6c8336ef0 1800w)
Keema Matar - Deilig Indisk hverdagsmat med krydret kjøtt og erter
Forvandler kjøttdeig til noe magisk godt!
Ingredienser
Kjøttdeig
- 1 kg kjøttdeig /kvernet høyrygg
- 2 ts salt
- 5 fedd moste hvitløksfedd
- 1 ss revet fersk ingefær
- 2 ss finhakket fersk koriander
- 2 ts malt koriander
- 2 ts garam masala
- 2 stk grønne chili
- 2 ts chilipulver
- 2 ss naturell yoghurt.
Keema Matar
- 1 stk kjøttdeigblanding (se oppskrift over)
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss smør
- 1 stk kanelstang
- 1 stk rødløk
- 5 fedd hvitløk (most)
- 2 ts spisskummen frø
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 4 stk grønne kardemommegfrø
- 2 dl vann
- 2 stk laurbærblad
- 300 gram grønne frosne erter
- 1 håndfull fersk koriander
- 0,5 stk sitron (kun saften)
- 0,5 ts salt
Denne retten er veldig kjent og populær både i India og Pakistan. Tidligere ble denne retten ansett som festmat, men nå er det gjerne litt mer hverdagsmat. Her brukes kjøttdeig av enten okse eller lam og det tilsettes masse smak! Mot slutten av koketiden tilsettes det rikelig med erter. Retten nytes aller best sammen med nanbrød eller roti.
Her skal jeg vise deg oppskriften som forvandler kjøttdeig til noe magisk godt!
![Keema matar](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=93c97956b8f15394399befe987f21699)
Steg 1
Jeg starter med å krydre kjøttdeigen. Mål opp de ulike krydderne som skal i kjøttdeigen. Hell alt dette og vann sammen med kjøttdeigen i en bolle og kna sammen godt. Tilsett yoghurt og bland dette inn også. La stå å marinere i minimum 1 time. Den kan gjerne få stå mange timer og da vil smakene sette seg enda bedre.
![Keema matar 2](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=daa771144094291ea19b221b74edd250)
![Keema matar 3](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=228b2cb48dbdeb2ab44431e62aa1b06e)
Steg 2
Finn frem en stor kjele og tilsett smør og olje. Legg i krydderne, finhakket rødløk og hvitløk. Stek i noen minutter til til løken er helt blank. Rør jevnlig så ingenting brenner seg. Etter 5-10 minutter tilsetter jeg kjøttdeigen. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Tilsett nå litt vann og laurbærblader og rør rundt. Skru ned varmen på medium minus og legg på et lokk. La nå retten småkoke i 45 minutter.
![Keema matar 4](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d5f5c7eca07eec2cd78c2f9f92e1d31)
![Keema matar 5](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4b9a4750bc1da56c122b1187ee9806b0)
![Keema matar 6](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f1a2956c5c5cc276dfa58b1736d8691f)
Steg 3
Når det er 10 minutter igjen til servering tilsetter jeg frosne erter og blander godt sammen . Legg på lokket og vent 10 minutter til. Nå nærmer retten seg klar. Avslutt med litt finhakket koriander og sitronsaft. Smak til hvis retten trenger litt mer salt. Nå kan du servere en nydelig Keema matar! Denne retten nytes best med nan eller roti, men du kan også bruke ris. Lykke til.
![Keema matar 7](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8ae612e2cfa98941885d76ecfd905002)
![Keema matar 8](https://gladkokken.imgix.net/Keema-matar-8_2022-02-22-120801_tzpx.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dd75f320beb88f16d7b6d27a1b86ab96)