En magisk kombo av hvitløk, smør og krydder
Ingredienser
Sausen (skal i blenderen)
- 4 stk sjalottløk
- 2 stk grønne chili
- 2 stk tomater
- 1 håndfull fersk koriander
- 8 fedd hvitløk
- 2 dl yoghurt
- 2 ts malt koriander
- 1 ss garam masala
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts cummin frø
- 1 ts chilipulver
- 3 stk kyllingbryst
- 100 gram smør
- 3 stk laurbærblad
- 2 hele hvitløk med skall
- 0,5 ts salt
- sausen fra blenderen
Lehsuni kan oversettes til hvitløk og murg betyr kylling. Denne herlige Indiske retten sprer fantastisk lukt i hele huset når du lager den og når du skal spise den er den faktisk enda bedre! Kombinasjonen av krydderne, smør og hvitløk er utrolig godt. Legg i noen saftige kyllingbiter og hele hvitløk nærmer du deg en ekte Lehsuni Murg. Det fine med denne retten er at den lages på kort tid og det meste av jobben gjør blenderen. Her skal jeg vise deg hvordan denne retten lages.
Steg 1
Hele sausen lages i en blender. Legg krydderne, hvitløk, sjalottløk, koriander, yoghurt, grønn chili og tomater i blenderen og kjør til en jevn masse.
Steg 2
Finn frem en gryte og smelt smøret på medium + varme. Pass på at smøret ikke brenner seg. Kutt kyllingen opp i biter og legg i smøret sammen med laurbærblad og to hele hvitløk. Stek til kyllingen begynner å få farge og hell over sausen du lagde i blenderen.
Steg 3
Stek i noen minutter til du ser at sausen "sprekker". At sausen sprekker kan du se ved at fettet skiller seg litt fra sausen. Skru nå ned varmen til lavere varme så det kun småkoker og legg på lokk. Nå skal sausen få småkoke med lokk i 25 minutter til kyllingen er ferdig. Ta gjerne opp en liten bit av kyllingen og sjekk at den er gjennomkokt.
Steg 4
Smak til sausen med litt salt og strø over litt koriander rett før servering. Nå har du laget en perfekt Garlic chicken. Server gjerne denne retten med ris eller nanbrød. Liker du hvitløk og indisk mat kommer du til å elske denne. Lykke til.