Indisk blomkål og linsegryte - Deilig vegetarrett med masse smak!

Når du lager denne retten fyller hele kjøkkenet seg med deilige lukter av krydder!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk løk
  • 1 klump ingefær (som tommelen)
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 1 stk hermetiske tomater
  • 1 stk hermetiske cherrytomater
  • 1 boks kokosmelk (hel og ikke lett)
  • 400 gram røde linser
  • 1 stk blomkålhode

Krydderblanding

  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 1 klype salt
Ingredienser

Denne Indiske retten smaker veldig godt og er full av næring. Bruk av linser, bønner og grønnsaker er veldig normalt i det Indiske kjøkken. Denne retten er enkel å lage og populær om du er vegetarianer eller ikke.

Steg 1

Start med med å finne frem en kjele og tilsett oljen. Sett på medium varme. Finhakk løken og legg i kjelen. La løken steke på medium varme frem mens du kutter opp chili, hvitløk og ingefær. Mål opp krydderne.

Indisk blomkal og linse 2

Steg 2

Tilsett hvitløk, ingefær, chili og krydder og stek i noen minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Hell grønnsakskraft i kjelen og rør godt rundt. La koke i 2-3 minutter.

Indisk blomkal og linse 3

Steg 3

Tilsett de hermetiske tomatene og kokosmelk. Jeg foretrekker å bruke vanlig kokosmelk og ikke lettversjonen i denne retten. Bland godt sammen å la gryta koke opp.

Indisk blomkal og linse 4

Steg 4

Jeg kjøpte røde linser i lake så skyll linsene godt så alt av laken forsvinner. Tilsett så linsene i gryta.

Indisk blomkal og linse 5

Steg 5

Kutt opp blomkål i grove biter. Jeg bruker også stilken. Stilken kutter jeg i mindre skiver eller biter. Tilsett også blomkålen sammen med resten.

Indisk blomkal og linse 6

Steg 6

Bland godt sammen og skru ned varmen til medium minus. La retten stå å småkoke i 10-15 minutter. Jeg synes det er godt at blomkålen er litt sprø. Smak til sausen med eventuelt mer salt og litt sitronsaft hvis du savner litt syre. Jeg pleier å servere ris og eventuelt nanbrød til denne retten. En deilig og varmende Indisk vegetarrett. Pynt gjerne med litt frisk koriander hvis du liker det. Lykke til.

Indisk blomkal og linse 8
Indisk blomkal og linse 7