Indisk blomkål og linsegryte - Deilig vegetarrett med masse smak!
Når du lager denne retten fyller hele kjøkkenet seg med deilige lukter av krydder!
Ingredienser
- 1 stk løk
- 1 klump ingefær (som tommelen)
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 ss nøytral olje til steking
- 2 dl grønnsakskraft
- 1 stk hermetiske tomater
- 1 stk hermetiske cherrytomater
- 1 boks kokosmelk (hel og ikke lett)
- 400 gram røde linser
- 1 stk blomkålhode
Krydderblanding
- 2 ts garam masala
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts chilipulver
- 1 klype salt
Denne Indiske retten smaker veldig godt og er full av næring. Bruk av linser, bønner og grønnsaker er veldig normalt i det Indiske kjøkken. Denne retten er enkel å lage og populær om du er vegetarianer eller ikke.
Steg 1
Start med med å finne frem en kjele og tilsett oljen. Sett på medium varme. Finhakk løken og legg i kjelen. La løken steke på medium varme frem mens du kutter opp chili, hvitløk og ingefær. Mål opp krydderne.
Steg 2
Tilsett hvitløk, ingefær, chili og krydder og stek i noen minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Hell grønnsakskraft i kjelen og rør godt rundt. La koke i 2-3 minutter.
Steg 3
Tilsett de hermetiske tomatene og kokosmelk. Jeg foretrekker å bruke vanlig kokosmelk og ikke lettversjonen i denne retten. Bland godt sammen å la gryta koke opp.
Steg 4
Jeg kjøpte røde linser i lake så skyll linsene godt så alt av laken forsvinner. Tilsett så linsene i gryta.
Steg 5
Kutt opp blomkål i grove biter. Jeg bruker også stilken. Stilken kutter jeg i mindre skiver eller biter. Tilsett også blomkålen sammen med resten.
Steg 6
Bland godt sammen og skru ned varmen til medium minus. La retten stå å småkoke i 10-15 minutter. Jeg synes det er godt at blomkålen er litt sprø. Smak til sausen med eventuelt mer salt og litt sitronsaft hvis du savner litt syre. Jeg pleier å servere ris og eventuelt nanbrød til denne retten. En deilig og varmende Indisk vegetarrett. Pynt gjerne med litt frisk koriander hvis du liker det. Lykke til.