Byggotto med sopp - En risotto laget med byggryn!
Viste du at du kan lage en nydelig risotto med byggryn?
Ingredienser
- 2 dl byggryn fra Coop Gullbygg
- 9 dl Smak forskjellen Eplejuice
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss smør
- 2 dl finrevet parmesan
- 1 liten pose pinjekjerner
- 150 gram kantareller
- 150 gram aromasopp
- 2 ts soya
- litt fersk timian
- salt og pepper
Byggryn er sunt og veldig godt! Det kan erstatte ris i veldig mange retter. Her har jeg laget en veldig god Byggotto med sopp. Jeg har også laget en instruksjonsvideo for å vise deg hvordan du lager denne retten. Kjøp med byggryn neste gang og prøv denne deilige oppskriften.
Steg 1
Start med å helle eplejuicen i en kjele og varm opp. Finn frem en stekepanne og stek pinjekjernene i en tørr panne til de får en gylden og fin farge.
Steg 2
Finn frem en litt større kjele eller en dyp stekepanne. Legg i smør og la det smelte. Finnhakk sjalottløk og hvitløk og stek i smøret til det blir mykt.
Steg 3
Tilsett byggrynet sammen med løken og stek i 1-2 minutter. Spe på med den varme eplejuicen og la koke på litt over medium varme. Forsett å spe på med eplejuice.
Steg 4
Leg de stekte pinjekjernene tilside og stek soppen i den samme pannen. Når jeg steker sopp steker jeg alltid i en tørr panne først. Når soppen har mistet en del væske så tilsetter jeg smør, salt og pepper og skrur ned varmen.
Steg 5
Å lage en byggotto tar ca 25 minutter med koking. Det skal bli en tykk, men rennende byggotto. Rør inn litt smør, parmesan, pinjekjerner, timian og soppen. Smak til med litt Soya.
Steg 6
Server rykende varm og nyt en deilig byggotto med sopp. Det kan være smart å se videoen øverst i oppskriften for å se metoden. Lykke til.