Kalv på grillen - Enkelt og perfekt!

Kalv er veldig godt og passer ypperlig på grillen!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pakker Smak forskjellen entrecôte av kalv
  • 9 stk poteter
  • 1 pakke småtomater
  • salt og pepper

Urtedressing

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 klype salt
  • 1 håndfull fersk persille
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 1 håndfull fersk oregano
  • 2 ts hvit balsamico
  • 3 ss god olivenolje
  • 1 ss honning
Ingredienser

Nå som grillsesongen er igang pleier jeg å grille flere dager i uken. I dag viser jeg hvordan du enkelt og greit kan lage en veldig god middag av entrcôte av kalv. Entrecôte har litt mer fett og passer ypperlig til grilling. Servert sammen med grillede poteter og en smaksbombe av en urtedressing.

Dsc 0430

Steg 1

Start med å skylle potetene og skjær av en en tynn skive på hver side av poteten. På denne måten ligger den godt på grillen. Kok i ca 15 minutter og hell av vannet. Smør på litt olje og nå er potetene klare for grilling. Det er smart å bruke kokefaste poteter når du skal koke og grille dem.

Dsc 0436

Steg 2

Ta kjøttet ut av pakken og skjær bort eventuelle sener. Ikke fjern fettet for dette er med å gi den gode smaken når det blir grillet. Smør på litt olje og ta på godt med pepper og salt. Nå er kjøttet klart for grilling.

Steg 3

Nå er det påtide å lage urtedressingen. Det beste resultatet får du hvis du bruker en morter og knuser alle de gode urtene sammen, men det fungerer utmerket og bruke en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland sammen alle ingredienser og kjør til en jevn masse. Spe på med olivenolje og smak til med hvit balsamico. Hvis du ikke har hvit balsamico kan du bruke sitron eller lime for å få litt syre i dressingen.

Dsc 0443

Steg 4

Stek kjøttet på direkte varme i ca 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på indirekte varme. Smør urtedressing på kjøttet og legg potetene på direkte varme til de får en gylden og fin farge før du snur dem. Stek potetene på begge sider og flytt over til et sted på grillen hvor de ikke er rett over varmen.

Dsc 0440

Steg 5

Stek kjøttet til det når en kjernetemperatur på mellom 55-57 grader. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

Dsc 0447

Steg 6

Nå er det klart for å servere maten. Legg noen poteter og tomater på en tallerken. Skjær kjøttet i pene skiver og legg over potetene. Avslutt med litt urtedressing og pynt gjerne med litt ekstra urter. Nå er det bare å nyte en deilig kalvemiddag. Jeg har laget en film for å vise hvordan du lager denne retten. Sjekk film under.