Kyllingbryst med masse god smak - Lær deg dette smarte trikset!

Kylling er veldig godt og noe av de vi spiser mest av i Norge. Lær deg dette smarte trikset for å gjøre kyllingbrystene om til lekre, runde og smaksrike kyllingbiter.

Ingredienser

porsjoner

2 porsjoner er passe til 2 sultne voksne

  • 1 pakke SMAK jæren kyllingbryst
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • 2 dl griljermel
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 stk egg
  • 2 ss hvetemel
  • salt og pepper
  • plastfolie
Ingredienser

Med denne metoden trenger du ikke noe fancy utstyr, men bare en kjele og en stekepanne. Hvitløk, basilikum og smør er veldig godt, men her kan du prøve andre smaker og urter inne i kyllingen. Teknikken er den samme og har vært brukt av kokker på restauranter i årevis. Ved å la kyllingen trekke blir den veldig saftig. Når du i tillegg lager en god skorpe får du perfekt kylling spør du meg. Jeg har også laget en film som viser grundig teknikken på denne oppskriften. Bruk kylling av god kvalitet da blir også sluttresultatet bedre.

Steg 1

Start med å ta ut kyllingen av pakken og legg på en benk. Skjær litt ned på midten av brystet uten at du skjærer igjennom på denne måten får du brettet ut kyllingbrystet. Legg brystet i mellom 2 lag plast. Jeg bruker fryseposer jeg klipper opp for de har litt tykkere plast. Legg kyllingen mellom plasten. Nå skal du slå kyllingen litt flatere. Bruk en kjele, kjevle eller kjøtthammer og hamre ganske flatt. Legg på smør, hvitløk, basilikum, salt og pepper. Flytt nå kjøttet (med skinnsiden) ned over på plastfolie. Sjekk filmen for hvordan jeg ruller du sammen og knyter endene.

Steg 2

Kok opp en kjele med vann og skru ned varmen så det ikke koker, men bare trekker. Legg i rullene med kylling og la ligge i 30 minutter.

Dsc 0003 3

Steg 3

Nå er det på tide å lage skorpen utenpå kyllingen. Her bruker vi masse gode smaker for å få en skorpe som smaker veldig godt! Rull kyllingen først i mel og deretter i egg. Bland sammen griljermel, parmesan, salt , pepper og finhakket basilikum.

Dsc 0006 3

Steg 4

Rull tilslutt kyllingen i denne blandingen. Nå er det klart for å steke kyllingen. Legg godt med smør og olivenolje i en stekepanne og stek i noen minutter på litt over medium varme til de har fått en gylden og fin farge.

Dsc 0008 3

Steg 5

Hvis du lager denne retten til mange personer er det smart å legge de stekte kyllingen i en ildfast form og holde varme i stekeovnen.

Dsc 0013 3

Det er mange alternativer for tilbehør til denne retten. Denne gangen serverte jeg med ruccola, tomater, krutonger og parmesan. Da får du en lett og deilig kyllingrett. Lykke til.

Dsc 0029 6