Sponset av Weber

Grillet svinekotelett med dampet kål, eplesalat og kryddersmør!

Raskt, enkelt og veldig godt!!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk svinekoteletter
  • 1 stk spisskål
  • 2 stk syrlige epler
  • 0,5 stk sitron
  • 250 gram salat

Kryddersmør

  • 4 ss smør
  • 0,5 stk sitron
  • 2 ts chiliflakes
  • 1 ss finhakket timian
  • salt og pepper
Ingredienser

Når været tillater det griller jeg så ofte som mulig. Jeg elsker å lage maten utendørs, det gir en egen smak og det er enkelt. Dette er en veldig god og rask middag som jeg laget på min Weber Lumin. Her kan du legge inn former som lett gjør det mulig å dampe på grillen også. I slutten av oppskriften ser du en video av hvordan jeg lager denne retten.

Svinekotelett

Steg 1

Start med å blande romtemperert smør med krydderne for å lage et godt kryddersmør. Her kan du justere og smake til selv, men timian er veldig godt sammen med svin. Kutt opp eplene i skiver og press over sitronsaft og noen dråper olivenolje hvis du ønsker. Bland inn salaten.

Svinekotelett 3

Steg 2

Tørk av svinekotelettene for eventuell fuktighet og krydre rikelig med salt og pepper på begge sider.

Svinekotelett 2

Steg 3

For å grille denne retten setter jeg min Weber Lumin på full temperatur. Jeg bruker grillrist på halve siden og dampbeholderen på andre siden. La stå til den når høy temperatur før du begynner å grille. Start med å grille kjøttet på begge sider for stekeskorpe. Hell i litt vann i dampbeholderen og legg på kålen. Lukk lokket og vent i +/- 5 minutter.

Svinekotelett 4

Steg 4

Åpne lokket og snu på svinekjøttet. Grilltiden på kjøttet vil variere etter tykkelse på kotelettene. Jeg bruker en termostat og griller frem til en kjernetemperatur på ca 70 grader.

Svinekotelett 5

Steg 5

Legg kjøttet på en tallerken sammen med den dampede kålen og salat. Legg på litt godt med kryddersmør på både kjøtt og kål. Nå er retten klar for å nytes. Jeg har laget en video av hvordan jeg lager denne retten på 1 minutt som du kan se her: