Sponset av Weber

Helgrillet Kylling med grønnsaker - Enkelt og perfekt på grillen!

"Beer can" metoden gir fuktighet under grilling og jobben enkel!

Ingredienser

stor kylling
  • 1 stor kylling
  • 4 ulike grønnsaker
  • 1 stk krydderblanding

Krydderblanding

  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ss paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts løkpulver
Ingredienser

En av de mest populære råvarene i norge er kylling! Kylling er veldig glad i å bli grillet og jeg elsker å grille hel kylling. Når du griller hel kylling får du både bryst, lår og vinger i samme måltid og med denne metoden blir det perfekt hver gang. Nøkkelen for en perfekt grillet kylling er varmen og kjernetemperatur. Jeg har laget en video av hele prosessen og den kan du se i slutten av denne oppskriften.

Steg 1

Kjøp hel kylling av god kvalitet. Jeg foretrekker økologiske frittgående kylling fra gode produsenter. Ta kyllingen ut av emballasjen og skyll raskt av i kaldt vann. Tørk av kyllingen med matpapir.

Entrecote cafe de paris 9

Steg 2

For å gi kyllingen den gode smaken lager en en krydderblanding "Dryrub". Dette er veldig enkelt å lage selv eller du kan også kjøpe ferdige blandinger. Bland sammen salt, sukker, paprika, chiliflakes, spisskummen, løkpulver og hvitløkspulver.

Entrecote cafe de paris 8

Steg 3

Strø over rikelig med krydder på kyllingen og gi den en liten massasje. Pass på at krydderet kommer inn i alle små kriker og kroker. La kyllingen ligge med denne krydderblandingen ute i 30-60 minutter før grilling.

Entrecote cafe de paris 11

Steg 4

Når kyllingen grilles kommer det masse god kraft og fett dryppende ned. Derfor bruker jeg en form som er laget for dette formålet. Hvis du ikke har en sånn form kan du bruke en annen type form og sette et glass eller en ølboks i midten. Kutt opp ulike grønnsaker i grove biter og legg i formen. Hell øl eller annen væske i glasset og sett i midten.

Entrecote cafe de paris 12
Entrecote cafe de paris 13

Steg 5

Tre nå den krydrede kyllingen på glasset eller boksen og du er klar for grilling.

Entrecote cafe de paris 14

Steg 6

Kyllingen blir aller best hvis den grilles på indirekte varme. Prøv å holde mellom 160 -200 grader i grillen. Snu kyllingen rundt av og til så ulike delene av kyllingen har retning mot varmen. Dette gir en jevn varmebehandling og et utrolig sprøtt og godt skinn.

Entrecote cafe de paris 16

Steg 7

Grill kyllingen til brystet har en temperatur på ca 61 grader og lårene i overkant av 70 grader. Da er kyllingen perfekt. VIKTIG! Når kyllingen har kommet til rett temperatur må den hvile i 15 minutter før du skjærer den opp. Dette gjør den enda mere saftig. Lykke til.

Entrecote cafe de paris 19