Elsker denne enkle oppskriften!
Ingredienser
- 4 stk store kyllinglår
- 2 ss Siracha
- 2 ss honning
- 1 ss fishsauce
Chilisausen Siracha finnes nå på omtrent alle små og store matbutikker. Sausen har en frisk og god smak av chili. Disse kyllinglårene blir saftige og veldig velsmakende! Det er alltid best å bruke lår av kylling når du skal grille i stedet for bryst. Her Kommer en enkel og god oppskrift.
Steg 1
I denne oppskriften bruker jeg "lårbiffen" den nederste delen av låret. Jeg deler lårene i 2 og sparer på "klubbene" til en annen rett. Bruk en skarp kniv og skjær bort benet fra kyllinglåret.
Steg 2
Bland sammen Siracha, honning og fishsaus. Legg lårene i denne blandingen og la de gjerne ligge fra et par timer til over natten i kjøleskap. Chilisausen er også med på å gi en flott rødfarge på kyllingen og honningen inneholder sukker og gjør at du får den mørke gode grillfargen.
Steg 3
Hvis lårene har skinn på seg så grill med skinnsiden ned først til skinnet blir sprøtt. Snu rundt og grill videre på andre siden. Det er smart å variere fra direkte varme i starten til indirekte mot slutten. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i pene skiver. Bruk gjerne et termometer for perfekt kjernetemperatur. Perfekte temperatur er 72 grader.
Steg 4
Da er disse herlige spicy og søte bitene av kylling klar for å nytes. Lykke til.